Så vet du om bakpulvret är för gammalt

Bakpulver är ett vanligt och effektivt jäsmedel i en mängd olika bakverk. Det är visserligen en torrvara, men är det för gammalt fungerar det inte som det ska. Ta del av det här fiffiga knepet som ger dig svaret på om bakpulvret är bra eller inte!

 

Burkar med bakpulver har en tendens att hamna långt in i skåp och skafferier. Om du hittar en burk och vill veta om bakpulvret fortfarande går att använda, eller om du behöver köpa nytt, så finns det en metod att ta till. För oavsett om bäst före-datumet på förpackningen passerat eller ej så kan det vara klokt att se om jäsningen kommer fungera, innan du bakar kakan. Då slipper du stå där med en platt tårta på kalaset!  

Gör så här

Ta en tesked torrt bakpulver och blanda det tillsammans med en lite mindre än en deciliter kokande vatten (exempelvis i en kopp). Om effekten blir “livliga och pigga bubblor” så är bakpulvret fortfarande bra och går utmärkt att använda som jäsmedel. 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Häll coca-cola i toan!

Tips & Trix

Därför ska man koka citron i vattenkokaren

Tips & Trix

Tvätta glasflaskor och tillbringare med ris och ättika

Relaterade rabatter

Teknik

15% rabatt på hela sortimentet

Ny!

Safekid

Mode & Livsstil

Superdeal på shoppingvagn i högsta kvalité!

Käpprätt

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

Mindre än 1 vecka kvar

IQoro

Tidningar

Läs Expressen Premium gratis i 3 månader

Expressen Premium

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.