Något som ibland kan vara typiskt bland oss svenskar är att vi tar inspiration från ett lands mat för att sedan göra en enkel och tråkig, egen version av samma sak. Det är fallet med guacamole där vi i Sverige gärna blandar gräddfil med pulver istället för att göra äkta guacamole, som faktiskt är väldigt enkelt att göra.
För det första är ”riktig” guacamole inte slät, utan den ska vara chunky i konsistensen. Om man nu verkligen bara tycker om slät guacamole så kan man mixa den i en stavmixer eller liknande men jag föreslår att du först och främst testar på att mosa ner den med en sked.
I riktig guacca har man inte heller några kryddmixar eller någon gräddfil och resultatet blir 100 gånger så gott som de fuskvarianterna.
Du behöver
Avokado
Koriander
Lime
Vitlök
Chili
Salt
Så här gör du
1. Mosa ner avokado i en skål och lägg i massor av hackad koriander
2. Hacka chili, pressa vitlök och vänd ner i avokadon
3. Pressa i lite limejuce och smaka av med salt
Anledningen till att vi inte säger hur mycket man ska ha av allt är för att du själv ska kunna smaka av guacamolen och bestämma hur den ska smaka. Fördelen är att du hela tiden kan lägga i lite mer av allting om du tycker att det ska smaka mer av något!