Slipp tårar när du hackar lök!

Om man har känsliga ögon är det rent ut sagt hemskt att hacka lök. För nästan alla svider eller rinner det lite men om man har känsliga ögon kan det rinna i flera minuter efter att man hackat klart löken.

Det finns en mängd tips och tricks på hur man ska undvika de svidande ögonen och de verkar fungera olika bra för olika personer. Vi har samlat några smarta tips som du kan testa nästa gång du hackar lök.

Stoppa löken i frysen

Det här knepet kräver lite framförhållning men om du stoppar löken i frysen cirka 30 minuter innan den ska hackas kommer matlagningen bli helt tårfri!

 

Bröd i munnen

Att ha en stor bit bröd i munnen när man hackar lök kan reducera eller till och med helt ta bort de svidande ögonen. Man vet inte riktigt varför det är så men teorin är att brödet absorberar enzymerna som får dig att gråta.

 

Gnugga en citron mot kniven

Det här är väldigt enkelt om du har en citron hemma. Dela den bara på mitten och gnugga mot båda sidorna på kniven. Du ka dock behöva gnugga in mer citronjuice efter en liten stund.

 

Använd en väldigt vass kniv

När du förstör cellerna i löken så får du den att släppa ut ämnet som gör att det svider i ögonen. Ju vassare kniv, desto mindre kommer du förstöra lökens celler!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Laga mat efter säsong

Mat & Dryck

Därför ska du äta kiwiskalet

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.