Smarrig rabarberkaka med vit choklad

Vill du baka något extra gott till fikat? En vanlig rabarberpaj är aldrig fel, men ibland får det gärna vara lite mer speciellt. Vår rabarberkaka med vit choklad är oväntat enkel att baka och smakar alldeles ljuvligt! 

 

Ingredienser (en kaka, ca 8 pers.)

  • 100 g vit choklad (utan smaksättning)
  • 100 g normalsaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 normalstora ägg
  • 2 dl rabarber
  • 1/2 -1 krm salt

 

Gör så här

1 ) Sätt ugnen på 175 grader.

2 ) Smörj och bröa en springform på ca 21-24 centimeter i diameter (alternativt spänn bakplåtspapper i en form med samma mått).

3 ) Grovhacka chokladen.

4 ) Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan. Lägg ner chokladen i smöret och låt smälta under omrörning.

5 ) Vispa ner sockret i smeten. Vispa även i äggen, ett i taget, under omrörning.

6 ) Vispa i mjölet.

7 ) Hacka rabarbern i centimetertjocka slantar.

8 ) Häll i smeten i formen.

9 ) Strö rabarbern över kakan (du kan även lägga den i särskilt mönster om du vill).

10 ) Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.

11 ) Låt svalna i formen på galler.

12 ) Kakan serveras med fördel när den hunnit svalna, smakerna kommer fram bättre då. Njut och ha en härlig fikastund!  

TIPS:  Du kan byta ut rabarbern mot andra frukter eller bär efter säsong. Det är bara att testa!   

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.