Smarriga bananplättar

Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!

  

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
  • 1 msk smör

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.

2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.

3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.

4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.

5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Buss

Få 500:- rabatt på resor med Rolfs Flyg & Buss!

Ny!

Rolfs Flyg & Buss

Hotell

Boka fjälläventyr i sommar och få 15% rabatt!

Ny!

Lappland Resorts

Flyg

Upptäck Italiens bästa med Specialresor – få 750 kr rabatt!

Specialresor

Hotell

Sommarlyx på Kosta Boda – upp till 20% rabatt!

Mindre än 1 vecka kvar

Kosta Boda

Hälsa

Upplev en ny nivå av rakning med Quattro Titanium!

EFI

Tidningar

Just nu: SvD Komplett Helg – 10 kr per helg, spara 92%!

SVD

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.