Snabbt och enkelt med pasta carbonara

Veckans recept: Pasta Carbonara. Veckans recept: Pasta Carbonara. Tillagningstid: 15 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 6st champinjoner
  • 200g bacon (helst hel bit)
  • 1msk olja
  • 1 msk smör
  • 2dl vittvin
  • 1dl grädde
  • Bladpersilja
  • 2st äggulor
  • Parmesanost

Redskap: Stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och koka tills pastan är al denté.

  2. Sätt på två pannor på spisen och stek champinjonerna i ena pannan med smör och olja och i den andra pannan steks baconet utan stekolja. Häll ner allt i en kastrull och deglacera baconpannan med vitt vin i 1 min. Häll det vita vinet i kastrullen tillsammans med grädde, koka i hop tills det är simmigt.

  3. Blanda pastan med såsen, lägg upp på tallrik, toppa med en äggula, finstrimlad persilja och parmesanost.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.