Veckans recept: Pasta Carbonara. Tillagningstid: 15 min
Ingredienser (2 portioner):
- 400g pasta
- 6st champinjoner
- 200g bacon (helst hel bit)
- 1msk olja
- 1 msk smör
- 2dl vittvin
- 1dl grädde
- Bladpersilja
- 2st äggulor
- Parmesanost
Redskap: Stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.
Tillagning:
- Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och koka tills pastan är al denté.
- Sätt på två pannor på spisen och stek champinjonerna i ena pannan med smör och olja och i den andra pannan steks baconet utan stekolja. Häll ner allt i en kastrull och deglacera baconpannan med vitt vin i 1 min. Häll det vita vinet i kastrullen tillsammans med grädde, koka i hop tills det är simmigt.
- Blanda pastan med såsen, lägg upp på tallrik, toppa med en äggula, finstrimlad persilja och parmesanost.