Vilken typ av rom du än använder så är denna enkla snitt riktigt lyckad.
Vill du uppdatera midsommar- eller sommarbuffén med en enkel rätt? Testa dessa härliga små munsbitar, de är enkla att göra och omåttligt goda!
Ingredienser
- 4 stora skivor hårt tunnbröd (grovt eller ljust)
- 6–8 st kokta färskpotatisar (kalla)
- 2 dl crème fraiche eller gräddfil
- 200 g rom (exempelvis löjrom, sikrom eller vegansk rom gjord på tång)
- 1/2 rödlök
- Färsk gräslök
Så här gör du
1 ) Bryt varje tunnbrödskiva i lagom stora portionsbitar och lägg på ett fint fat.
2 ) Skär den kalla färskpotatisen i tunna skivor (cirka en halv centimeter per skiva). Lägg en skiva på varje brödbit.
3 ) Klicka på lite crème fraiche eller gräddfil på potatisskivorna.
4 ) Toppa med en generöst tilltagen klick med rom. Avsluta med gräslök på toppen.