Vilken typ av rom du än använder så är denna enkla snitt riktigt lyckad. 
Vill du uppdatera midsommar- eller sommarbuffén med en enkel rätt? Testa dessa härliga små munsbitar, de är enkla att göra och omåttligt goda!
Ingredienser
- 4 stora skivor hårt tunnbröd (grovt eller ljust)
 - 6–8 st kokta färskpotatisar (kalla)
 - 2 dl crème fraiche eller gräddfil
 - 200 g rom (exempelvis löjrom, sikrom eller vegansk rom gjord på tång)
 - 1/2 rödlök
 - Färsk gräslök
 
Så här gör du
1 ) Bryt varje tunnbrödskiva i lagom stora portionsbitar och lägg på ett fint fat.
2 ) Skär den kalla färskpotatisen i tunna skivor (cirka en halv centimeter per skiva). Lägg en skiva på varje brödbit.
3 ) Klicka på lite crème fraiche eller gräddfil på potatisskivorna.
4 ) Toppa med en generöst tilltagen klick med rom. Avsluta med gräslök på toppen.