I många fall kan man hitta billiga produkter som faktiskt är väldigt bra trots sitt låga pris. I många andra fall kan man hitta billiga produkter som precis lika dåliga som sitt låga pris.
Det är inte alltid självklart varför en produkt är dålig. Om vi pratar om mat så märker man ganska snabbt när en entrecote är från Irland och inte Sverige just för att den inte smakar lika gott.
Vissa produkter du använder i köket kan faktiskt vara farliga om du bara köper det billigaste. Läs mer i listan här under.
Matlådor i plast
Matlådor verkar alltid försvinna eller så står man med en utan att veta vart locket har tagit vägen. Då kan det kännas smart att köpa flera billiga matlådor istället, det kan dock vara en dum idé.
Kvaliteten på plasten är oftast väldigt dålig i dessa matlådor och när du sedan värmer de i mikron så avger de masa gifter som du stoppar i munnen när du äter maten. Dessutom blir de här matlådorna ofta missfärgade efter bara några gånger och de är nästan omöjliga att göra helt rena.
Skärbrädor i plast
Rent teoretiskt borde det vara fräschare med skärbrädor i plast eftersom att du kan stoppa de i diskmaskinen. Problemet är dock att det snabbt bli väldigt mycket repor i en skärbräda i plast. I reporna samlas mängder av bakterier som inte kommer att gå bort i diskmaskinen utan hänga med till nästa gång du lagar mat.
Plastfolie
Billigt plastfolie är förvisso inte farligt så länge du inte värmer det i mikron. Däremot brukar det vara i princip omöjligt att få loss folien ordentligt och det brukar sluta med att man har en stor ihopkorvad orm istället för ett fint ark.
Knivar
En dålig kökskniv gör matlagningen så otroligt mycket tråkigare. En riktigt dålig kniv måste du dessutom såga eller hacka dig igenom maten istället för att skära, vilket troligtvis ökar risken att du blir av med fingret.
Investera hellre i ett par bra knivar, de håller dessutom längre så i slutändan brukar man gå +-0.