Stoppa aldrig de här sakerna i mikron

 

 

Det är fortfarande väldigt många som tror att mikron är livsfarlig och orsakar cancer, trots att alla undersökningar som gjorts visar att så inte är fallet. Majoriteten av alla människor tycker att mikron är en fantastisk uppfinning och använder den nästan dagligen.

 

Alla saker ska man dock inte stoppa i mikron eftersom konesvenserna kan vara både farliga och förstöra din mikro. I listan nedan kan du läsa om några saker som du absolut inte ska köra i mikron.

 

Hela ägg

 

Det går att laga äggröra snabbt i mikron och det går också att koka ägg om man knäcker det i en liten behållare. Det man absolut inte ska göra är att stoppa ner ett helt ägg eftersom att det kan bildas vattenånga i ägget som inte har någonstans att ta vägen och till slut exploderar det. Förutom att det kommer bli otroligt söligt så riskerar du att förstöra din mikrovågsugn med explosionen.

 

Behållare i plast

 

Matlådor m.m. brukar ha en liten markering att de går att använda i mikron men andra behållare bör du undvika att köra i mikron. Vissa plastbehållare kan ”smälta” och avge farliga kemikalier.

 

Metall i alla dess former

 

Det spelar ingen roll om det är en plåttermos eller folie, det kommer att slå gnistor om det och om du inte är försiktig kommer det att börja brinna i din mikro. 

 

Tänk också på att mycket finporslin är utsmyckade med metallkanter och liknande. Kör aldrig de tallrikarna i mikron.

 

Disksvampar

 

Många tänker att de dödar bakterier från svampen när de kör den i mikron. Om du är en av dem, tänk för guds skull på att blötlägga svampen innan så att den inte börjar brinna!

 

Frigolit

 

Frigolitlådor från snabbmatsställen kan faktiskt vara giftiga om de värms i mikron då de precis som plast avger farliga kemikalier. All frigolit avger inte de här kemikalierna men det kan vara dumt att chansa om du inte vet.

 

Ingenting alls

 

Ja du läste rätt. Ett av de absolut sämsta sakerna att köra i mikron är ingenting alls. Energin i mikron har ingenstans att ta vägen och du riskerar att skada mikron ordentligt.

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Byt sköljmedlet till ättika

Boende

Att tänka på när du köper vitvaror

Boende

Därför ska du hälla mjöl i diskhon

Relaterade rabatter

Boende

Lägg pengar på livets goda och inte på elen – teckna vårt elavtal för seniorer

fortum

Boende

10 % rabatt på hela sortimentet.

Mattkoncept

Boende

15% rabatt på ett köp

Homeroom

Boende

10% rabatt på inredning och design

Mindre än 1 vecka kvar

Confident Living

Boende

6% rabatt på hela sortimentet

Buildor

Boende

5% rabatt på allt

Proffsmagasinet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.