Vanlig gammal hederlig fredagstacos blir man i och för sig aldrig trött på, men vill man vara lite nytänkande och använda tacoköttfärsen i mer än bara tortillas och tacoskal är det här receptet med tacofyllda paprikor en bra start.
Du behöver (till 4 paprikor)
400g köttfärs
1 påse tacokryddmix
1/2 burk krossade tomater
Sambal oelek (valfritt)
160g majs (liten burk)
1dl riven ost
0,5dl crème fraiche
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Fräs köttfärsen och blanda i tacokryddan efter påsens anvisningar
3. Häll i majs, en skvätt sambal oelek och krossade tomater och puttra tills det mesta av tomatsaften har ångat bort.
4. Fyll 2/3 av paprikorna med köttfärsröran
5. Blanda crème fraiche med osten och lägg ovanpå köttfärsen
6. Grädda i ugnen tills du fått en fin gyllenbrun yta på osten.
Avnjutes med en god sallad!