Thaicurry

Veckans recept: Thaicurry. Veckans recept: Thaicurry. Tillagningstid 20 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • Grönsaker:

    • 4st potatisar
    • 1/2 broccolihuvud
    • 1/4 blomkålshuvud
    • 4st rädisor
    • 1st pak choi, 1/4 huvud kinakål
    • 1 chili
    • koriander

  • Curry-grund:

    • 2 burkar kokosmjölk
    • 2msk grön currypaste
    • 1 bit ingefära
    • 3st lime
    • 1/2 dl farinsocker
    • 1st citrongräs
    • 1 bunt koriander
    • 1st sharlottenlök
    • 1msk olja
    • 2msk fisksås

  • Fisk:

    • 200g laxfilé
    • 1dl handskalade räkor
    • 1dl blåmusselkött

Redskap: Skärbräda, kniv, kastrull, träslev. Tillagning:

  1. Börja med att skära ned broccolin och blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Koka också potatisen tills den är mjuk. Kyl ned!

  2. Skär rädisa, strimla pak choioch röd chili. Lägg rädisan och pak choii kallt vatten så att det krispar till sig.

  3. Skär ned sharlottenlök, citrongräs, ingefära och koriander och fräs i olja tills dem har mjukgjorts. Häll ned Farinsocker, currypaste, kokosmjölk och pressa ned limejuicen. Smaka av med fisksås. Koka ihop i 10 min, sila av!

  4. Avsluta med att lägga ned den nedskurna laxen och låt ligga i någon minut, lägg sedan i skaldjuren och grönsakerna, toppa med pak choi, rädisa, chili och koriander.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.