Veckans recept: Thaicurry. Tillagningstid 20 min
Ingredienser (2 portioner):
- Grönsaker:
- 4st potatisar
- 1/2 broccolihuvud
- 1/4 blomkålshuvud
- 4st rädisor
- 1st pak choi, 1/4 huvud kinakål
- 1 chili
- koriander
- Curry-grund:
- 2 burkar kokosmjölk
- 2msk grön currypaste
- 1 bit ingefära
- 3st lime
- 1/2 dl farinsocker
- 1st citrongräs
- 1 bunt koriander
- 1st sharlottenlök
- 1msk olja
- 2msk fisksås
- Fisk:
- 200g laxfilé
- 1dl handskalade räkor
- 1dl blåmusselkött
Redskap: Skärbräda, kniv, kastrull, träslev. Tillagning:
- Börja med att skära ned broccolin och blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Koka också potatisen tills den är mjuk. Kyl ned!
- Skär rädisa, strimla pak choioch röd chili. Lägg rädisan och pak choii kallt vatten så att det krispar till sig.
- Skär ned sharlottenlök, citrongräs, ingefära och koriander och fräs i olja tills dem har mjukgjorts. Häll ned Farinsocker, currypaste, kokosmjölk och pressa ned limejuicen. Smaka av med fisksås. Koka ihop i 10 min, sila av!
- Avsluta med att lägga ned den nedskurna laxen och låt ligga i någon minut, lägg sedan i skaldjuren och grönsakerna, toppa med pak choi, rädisa, chili och koriander.