Det säger nog de flesta om sin mormor men jag kan på heder och samvete säga att flera av mormors kakor och bakverk är de absolut godaste i världen. Förutom otroliga drömmar, knäckflarn med smörkräm och kanelbullar gör hon dessutom otroligt goda rabarberkakor.
Just nu är det rabarbersäsong och om man inte har egna rabarber på tomten säljs de väldigt billigt på livsmedelsbutikerna så här års. Nedan hittar du receptet på mormors otroliga rabarberkakor.
Du behöver
Till degen
400g (6,5dl) vetemjöl
3tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver
2dl strösocker
200g margarin
1 ägg
Fyllning
500-600g rensad och skuren rabarber
2,5dl socker
Rivet skal av 1/2 citron
Så här gör du
1) Förväll rabarbern. Häll genast upp och låt rinna av.
2) Blanda de torra ingredienserna till degen. Tillsätt matfett och finfördela till en grynig massa.
3) Lägg drygt hälften av degen i en smord långpanna 25×35.
4) Fördela rabarbern jämt över degen. Strö på sockret och citronskalet.
5) Täck med resten av degen och grädda i 175-200 grader i 30-40 minuter.