Tips från mormor: Smarrig rabarberkaka

 

 

Det säger nog de flesta om sin mormor men jag kan på heder och samvete säga att flera av mormors kakor och bakverk är de absolut godaste i världen. Förutom otroliga drömmar, knäckflarn med smörkräm och kanelbullar gör hon dessutom otroligt goda rabarberkakor.

 

Just nu är det rabarbersäsong och om man inte har egna rabarber på tomten säljs de väldigt billigt på livsmedelsbutikerna så här års. Nedan hittar du receptet på mormors otroliga rabarberkakor.

 

Du behöver

 

Till degen  

400g (6,5dl) vetemjöl

3tsk bakpulver

1tsk vaniljpulver

2dl strösocker

200g margarin

1 ägg

 

Fyllning

500-600g rensad och skuren rabarber

2,5dl socker

Rivet skal av 1/2 citron

 

Så här gör du

 

1) Förväll rabarbern. Häll genast upp och låt rinna av.

2) Blanda de torra ingredienserna till degen. Tillsätt matfett och finfördela till en grynig massa.

3) Lägg drygt hälften av degen i en smord långpanna 25×35.

4) Fördela rabarbern jämt över degen. Strö på sockret och citronskalet.

5) Täck med resten av degen och grädda i 175-200 grader i 30-40 minuter.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.