En riktigt god gryta är fantastisk så här i höstrusket. I det här receptet får du en gryta på viltfärs med saltgurka, gräddfil och lök.
Du behöver (för 4 portioner)
500 g viltfärs
smör och/eller olja
2 morötter, i bitar
2 gula eller röda lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk dijonsenap
nymalen svartpeppar
2–3 hela saltgurkor, tärnade
persilja, grovhackad
cirka 1 dl gräddfil
Att äta till:
kokt potatis eller ris
Gör så här:
1. Hetta upp smör och olja i en vid stekpanna eller gryta. Mjukstek morötter och hälften av löken utan att det tar färg.
2. Tillsätt viltfärsen och bryn tills den får färg. Lägg i vitlöken.
3. Späd med crème fraiche och smaksätt med soja, senap och rikligt med svartpeppar. Blanda ned det mesta av saltgurkan. Strö sedan över resten av löken och gurkan. Klicka på lite gräddfil och garnera med persilja.
4. Servera med kokt potatis eller ris.