Vegetarisk lasagne med ricotta och spenat


Härlig hemlagad lasagne med ricotta och spenat. 

Bjud på vegetarisk lasagne. Saftig, smakrik och krämig passar denna härliga rätt lika bra till middag mitt i veckan som till helgen. Servera gärna med en god sallad, sedan är det bara att njuta!

 

Ingredienser

  • 1 gul lök (finhackad)
  • 3 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 1 röd paprika (fintärnad)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (á 400g)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 400 g fryst bladspenat
  • 50o g ricottaost
  • 125 g mozarellaost (riven)
  • Ca 2 msk persilja (finhackad)
  • Extra jungfruolivolja
  • Salt och svartpeppar efter tycke och smak

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2 ) Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs sedan tillsammans med olivolja i en kastrull.

3 ) Ha i tomatpuré, krossade tomater och torkad timjan. Rör om och låt koka samman till en sos i cirka 10 minuter, under omrörning.

4 ) Smaka av med salt och peppar.

5 ) Ta fram en ugnssäker gratängform och smörj med olivolja.

6 ) Varva tomatsåsen med spenat, ricottaost (smula ner den) och lasagneplattor i formen. Avsluta med ett lager av såsen på toppen.

7 ) Riv mozarellaosten på den grova sidan på ett rivjärn (om du inte köpt färdigriven mozarella). Strö den jämt över lasagnen.

8 ) Låt gräddas i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter tills det blivit en fin färg.

9 ) Ta lasagnen ur ugnen och låt vila i cirka tio minuter under tiden som du svänger ihop en sallad.

10 ) Servera och njut!   

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.