Härlig hemlagad lasagne med ricotta och spenat.
Bjud på vegetarisk lasagne. Saftig, smakrik och krämig passar denna härliga rätt lika bra till middag mitt i veckan som till helgen. Servera gärna med en god sallad, sedan är det bara att njuta!
Ingredienser
- 1 gul lök (finhackad)
- 3 vitlöksklyftor (finhackad)
- 1 röd paprika (fintärnad)
- 3 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater (á 400g)
- 1/2 tsk torkad timjan
- 400 g fryst bladspenat
- 50o g ricottaost
- 125 g mozarellaost (riven)
- Ca 2 msk persilja (finhackad)
- Extra jungfruolivolja
- Salt och svartpeppar efter tycke och smak
Gör så här
1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2 ) Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs sedan tillsammans med olivolja i en kastrull.
3 ) Ha i tomatpuré, krossade tomater och torkad timjan. Rör om och låt koka samman till en sos i cirka 10 minuter, under omrörning.
4 ) Smaka av med salt och peppar.
5 ) Ta fram en ugnssäker gratängform och smörj med olivolja.
6 ) Varva tomatsåsen med spenat, ricottaost (smula ner den) och lasagneplattor i formen. Avsluta med ett lager av såsen på toppen.
7 ) Riv mozarellaosten på den grova sidan på ett rivjärn (om du inte köpt färdigriven mozarella). Strö den jämt över lasagnen.
8 ) Låt gräddas i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter tills det blivit en fin färg.
9 ) Ta lasagnen ur ugnen och låt vila i cirka tio minuter under tiden som du svänger ihop en sallad.
10 ) Servera och njut!