10 smarta användningsområden för kaffefilter

 

 

 

Den stora modellen av kaffefilter är perfekt för fiffiga lösningar hemma. 

Kaffefilter går att använda till mycket mer än bara bryggning av kaffe. Se till att alltid ha extra filter hemma för att enkelt lösa olika små vardagsproblem. Vi bjuder på fiffiga tips för kaffefilter!

Visst är det bra med saker som har fler än ett användningsområde? Det är bra för både plånbok och miljö. Här följer några smarta användningsområden för kaffefilter:

Skydda staplade tallrikar

Den runda modellen av kaffefilter, som ofta används på restauranger, är exemplarisk när det kommer till att skydda tallrikar. Placera filter mellan dina finaste tallrikar för att skydda dem från repor och slitage som annars kan uppkomma när de skaver mot varandra.

Perfekt för rengöring av speglar

En av fördelarna med kaffefilter är att de inte alls luddar. i och med det är de exemplariska när det är dags att putsa speglar, istället för trasa eller papper. Använd tunnare filten, de runda brukar ha en perfekt tjocklek och textur.

 

Putsa enkelt speglar – stora som små.

Istället för chips- eller popcornskål

Är diskmedlet slut hemma? Då kan du servera chips, popcorn och andra snacks i ett runt kaffefilter. Det är inte lika vackert som att servera i en skål, men det finns fördelar.

Smöra ugns- eller bakformen

Om du brukar använda hushållspapper när du smörjer en form vet du att det lätt kan lossna papperstussar eller damm. Använd istället ett kaffefilter, det fungerar klockrent.

I botten av krukan

Ska du plantera om krukväxter hemma? Passa på att placera ett kaffefilter mellan jorden och innerkrukan. På så vis samlas jorden i innerkrukan samtidigt som överflödigt vatten rinner ut.

Dammtorka TV:n och mobilen

Det runda kaffefiltret fungerar utmärkt när du ska torka av TV:n, mobilen eller datorskärmen. Stryk försiktigt över ytan, utan att gnugga eller trycka.

Få bort stearinfläckar

Om du fått en stearinfläck på favoritplagget går det att ordna med hjälp av kaffefilter. Skrapa först försiktigt bort så mycket som möjligt med en matkniv. Därefter lägger du kaffefilter både under och över tyget och stryker med låg värme. Tvätta sedan precis som vanligt i tvättmaskinen!

Kladdfri glasspinne

Om du ska servera barn glass på pinne rekommenderar vi att du trär på ett vanligt kaffefilter som “tratt” på pinnen. Det samlar upp allt spill och kladd. Inga fler kladdiga händer, kläder eller möbler!

Stänkskydd i micron

Om du inte har ett mikrolock hemma kan du placera ett runt kaffefilter över tallriken eller skålen. Det fungerar utmärkt som stänkskydd!

När durkslaget är för stort

Om du har ett durkslag med för stora hål, eller en trasig sil, kan du placera ett stort kaffefilter inuti. Då rinner vattnet smidigt av medan innehållet stannar i filtret.


Om du ska hälla av exempelvis quinoa är det bra med ett durkslag som inte släpper igenom några frön. 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Slipa till din sax

Tips & Trix

Lös upp det brända i en kastrull med socker

Tips & Trix

Ta bort repor på telefonen

Relaterade rabatter

Boende

Sov gott – 50% på ALLT från Emma Sleep!

Mindre än 1 vecka kvar

Emma Sleep

Accessoarer

Ska du ha fest? Få 5% på ett helt köp!

Festprissen

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Flyg

Res till solen – få 400kr rabatt!

Mindre än 1 vecka kvar

airtours

Ekonomi

Skydda dig mot ID-Kapning – testa gratis skydd i 3 månader!

Tryggsam

Tidningar

Di Digital – 3 månader för ENDAST 29 kr!

Dagens industri

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.