3 husmorsknep mot mördarsniglar


Mördarsniglar undviker kontakt med kaffe.

Har du trädgård eller kolonilott? Då vill du säkerligen inte ha besök av mördarsniglar. Dessvärre är de bruna sniglarna ett stående inslag i en stor del av landet. De är många, hungriga och skoningslösa mot grödorna. Här är tre klassiska husmorsknep mot mördarsniglar!

Att mördarsnigeln, eller spansk skogssnigel som den egentligen heter, spridit sig så pass som den gjort beror på att ägg lätt förflyttas med hjälp av plantor och jord. Det är helt enkelt vi människor som hjälper till med spridningen. Faktum är att ägg även kan fastna exempelvis under bildäck eller skor, och på så vis hamna på nya platser. Vill du vinna kampen mot mördarsniglarna är det viktigt att börja redan tidigt på säsongen, innan äggen hunnit kläckas. Sedan behöver du fortsätta med bekämpningen säsongen ut. Det kan kännas tröttsamt, men det är bara att kämpa på. Som tur är finns det tre husmorsknep som är både billiga och enkla!  

Kaffe

Är det något sniglarna verkligen inte tycker om så är det kaffe. Dels uppskattar de inte de vassa kornen i kaffesumpen, dels sägs det att kaffe ökar sniglarnas ämnesomsättning vilket leder till att de dör fortare. Spara helt enkelt kaffesumpen när du bryggt kaffe och strö den i kanten av rabatten och runt växterna. Tänk bara på att regn och kraftig vattning får kaffesumpen att sjunka ner i jorden, varför det är viktigt att fylla på med jämna mellanrum.  

Kalk

På listan över saker som mördarsniglar inte gillar ligger även kalk högt i kurs. Gör på samma vis, strö helt enkelt kalk i kanten av rabatten och runt växterna. Det kommer hålla dem på avstånd. Fyll på när det regnat och efter vattning.  

Aska

Har du en öppen spis eller kakelugn? Spara i så fall askan och använd den på samma vis som kaffesump eller kalk. Fyll på när det regnat och efter vattning. Lycka till! 

 

  
   Slipp trängas med mördarsniglar i trädgårdslandet. 

Trädgård
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Trädgård

Det kan du använda Aloe Vera till

Trädgård

Odla aloe vera i en banan

Trädgård

Mata växterna med hår från borsten

Relaterade rabatter

Kläder

25% rabatt på mode!

Åshild

Hälsa

16% rabatt på golf- och träningskläder

Daily Sports

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Läsning

Readly

Readly

Boende

Lägg pengar på livets goda och inte på elen – teckna vårt elavtal för seniorer

Mindre än 1 vecka kvar

fortum

Hälsa

Har glasögonen gått sönder?

Glasögonverkstan

  • RABATTER
  • ARTIKLAR
Nyhet! Bäst prisade italienska rödvinet på flaska, från populära Casteloro – 59 kr! (alkoholinformation)

Casteloro Vino Rosso är ett mycket smakrikt vin med en inbjudande doft av mogna plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Smaken som är generöst fruktig leder över till ett harmoniskt avslut