3 husmorsknep mot mördarsniglar


Mördarsniglar undviker kontakt med kaffe.

Har du trädgård eller kolonilott? Då vill du säkerligen inte ha besök av mördarsniglar. Dessvärre är de bruna sniglarna ett stående inslag i en stor del av landet. De är många, hungriga och skoningslösa mot grödorna. Här är tre klassiska husmorsknep mot mördarsniglar!

Att mördarsnigeln, eller spansk skogssnigel som den egentligen heter, spridit sig så pass som den gjort beror på att ägg lätt förflyttas med hjälp av plantor och jord. Det är helt enkelt vi människor som hjälper till med spridningen. Faktum är att ägg även kan fastna exempelvis under bildäck eller skor, och på så vis hamna på nya platser. Vill du vinna kampen mot mördarsniglarna är det viktigt att börja redan tidigt på säsongen, innan äggen hunnit kläckas. Sedan behöver du fortsätta med bekämpningen säsongen ut. Det kan kännas tröttsamt, men det är bara att kämpa på. Som tur är finns det tre husmorsknep som är både billiga och enkla!  

Kaffe

Är det något sniglarna verkligen inte tycker om så är det kaffe. Dels uppskattar de inte de vassa kornen i kaffesumpen, dels sägs det att kaffe ökar sniglarnas ämnesomsättning vilket leder till att de dör fortare. Spara helt enkelt kaffesumpen när du bryggt kaffe och strö den i kanten av rabatten och runt växterna. Tänk bara på att regn och kraftig vattning får kaffesumpen att sjunka ner i jorden, varför det är viktigt att fylla på med jämna mellanrum.  

Kalk

På listan över saker som mördarsniglar inte gillar ligger även kalk högt i kurs. Gör på samma vis, strö helt enkelt kalk i kanten av rabatten och runt växterna. Det kommer hålla dem på avstånd. Fyll på när det regnat och efter vattning.  

Aska

Har du en öppen spis eller kakelugn? Spara i så fall askan och använd den på samma vis som kaffesump eller kalk. Fyll på när det regnat och efter vattning. Lycka till! 

 

  
   Slipp trängas med mördarsniglar i trädgårdslandet. 

Trädgård
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Trädgård

Utrota mördarsniglar med öl

Trädgård

Kasta aldrig bort dina lökskal igen

Trädgård

Då ska du ha ättika och äppelcidervinäger i trädgården

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

ESET

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.