3 oväntade saker att förvara i frysen

Frysen är bra till väldigt mycket – inte bara till förvaring av mat. Här är tre saker du faktiskt kan förvara i din frys. Resultatet kommer bli oväntat bra!  

Perfekt för jeansen

Det kan låta märkligt att förvara jeans i frysen, men det är inte så tokigt som det låter. Faktum är att det är riktigt smart då den låga temperaturen tar kål på eventuella bakterier så att jeansen inte behöver tvättas lika ofta. När jeans tvättas i maskin tappar de nämligen lite av passformen och slits ganska så ordentligt. I och med att rekommendationen från många jeansexperter är att just tvätta dem så sällan som möjligt så kan frysen vara en ypperlig idé.

Gör så här: Vik ihop jeansen platt och lägg dem i en plastpåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt, förslut påsen och låt jeansen ligga i frysen över natten. Resultatet kommer bli riktigt bra! 

 

  
Fräscha upp jeansen med frysknepet. 

Vårda finaste tröjan

Ett annat plagg, förutom jeansen, som med fördel kan förvaras i frysen är fintröjan. Tröjor av ett finare/känsligare material som exempelvis angora eller ull behöver behandlas med omsorg och inte tvättas för ofta. Även handtvätt sliter på materialet. Du kan vädra dessa tröjor ute för att fräscha upp dem lite, eller så lägger du dem i frysen för ett riktigt bra resultat. Detta får materialet att må bra och tröjan att hålla längre. Dessutom kommer den bli mjukare och fälla mindre, vilket inte är helt fel.  

Gör så här: Vik ihop tröjan och lägg den i en fryspåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt, förslut påsen och låt ligga i frysen över natten. Nästa morgon har du en mjuk och fräsch tröja att ta på dig!  

Spara äggvitor

I vissa maträtter och bakverk behöver bara äggulorna användas, och det känns onödigt att kasta bort vitorna. Vill du inte använda äggvitorna med en gång så kan du faktiskt spara dem i frysen. Förvara äggvitorna i en tätslutande burk, de kan hålla sig så länge som ett halvår. Du kan även förvara vitorna i iskubsformar, var dock uppmärksam på att hållbarheten kan bli kortare än vid förvaring i tät burk. När du sedan behöver använda äggvitor tar du bara fram ur frysen och låter tina i skål med lock i kylskåpet under natten!  

 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.