3 oväntade saker du kan göra med vanligt salt

Något vi alla har hemma är salt och vatten. Visste du att dessa två ingredienser kan lösa många bekymmer i hemmet? Ta del av våra tre fiffiga knep – du kommer inte klara dig utan dem när du väl testat!

 

Lindra förkylningen

Den här tiden på året är det lätt att åka på förkylningar, nästan överallt står någon och nyser. Misströsta inte, du kan lindra förkylningen med hjälp av helt vanligt salt och vatten. Om du har ont i halsen kan du helt enkelt gurgla en blandning av salt och vatten. Spotta sedan ut och känn att obehaget i halsen är lite mindre påtagligt! Är du istället täppt i näsan och snuvig så kan du enkelt (men försiktigt) dra in en lösning av vatten och salt. Blås sedan ut och upplev en direkt lättnad!  

 Smidig rengöring

Salt består av olika stora kristaller, perfekta som ”slipmedel”. Blanda salt med vatten och gnugga sedan försiktigt på kladd och olika fläckar på exempelvis golv, bänkskivor m.m. Tänk på att vara försiktig när ytan lätt kan bli repig. Dessutom fungerar denna “mirekellösning” även utmärkt om du vill få bort fläckar eller missfärgningar i exempelvis te- eller kaffemuggar. Om missfärgningarna trots det inte vill ge med sig kan du blanda ättika med lika delar salt och sedan gnugga med en kökssvamp. Om du råkat få rost på en yta fungerar en blandning av lika delar citronsaft och salt för att tvätta bort det. Samma lösning fungerar även för att tvätta bort mögel!  

Fastbrända mat- och fettrester

Det är lätt hänt att råka bränna vid maten i en stekpanna eller gryta. Hur mycket man sedan skrubbar, gnor och fejar så tycks det inte vilja ge med sig. Ta det lugnt, det finns en enkel lösning! Börja med att skrapa bort så mycket du kan, så att inget överflödigt sitter kvar. Häll sedan i en lösning bestående av vatten och salt och koka upp. Låt koka under uppsikt i cirka 20 minuter. Ta sedan av från plattan och låt vila i ungefär en halvtimma. Skrubba sedan rent och märk hur smidigt all smuts lossnar!  


Använd vanligt finkornigt salt för alla dessa tips. 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.