3 oväntade saker du kan köra i diskmaskinen

Diskmaskinen är bra till mycket – inte bara till den smutsiga disken. Här är tre saker du faktiskt kan köra i diskmaskinen. Resultatet kommer bli strålande!

 

 

Kylskåpshyllorna

Kylskåpet kan vara krångligt att rengöra, och svårt att göra rent ordentligt. Om en förpackning läckt och runnit ut i kylen kan det vara ett riktigt bestyr att städa bort. Plocka helt enkelt ur hyllplanen, genom att dra ut dem ur fårorna, och ställ dem i maskinen – resultatet blir skinande rent!


Slipp kladdiga hyllor i kylen. 

Disktrasor och kökssvampar

Det samlas mängder med bakterier i disktrasor och kökssvampar. Du behöver inte slänga dem lika ofta om du tar för vana att diska dem i maskinen emellanåt. Tänk på att diska på en hög temperatur och gärna med ett extra torkprogram (om det tillvalet finns på din maskin). I övrigt är det viktigt att alltid skölja ut och krama ur trasor och svampar efter användning. Skölj först med varmt vatten, sedan med kallt.

Låt dem torka ordentligt och stoppa inte undan dem där de kan “gotta till sig” i fukt, eftersom fukt får bakterier att frodas. När du kör disktrasor och svampar i diskmaskinen är det viktigt att fästa dem lite, så att de inte far runt och fastnar i filtret. Placera dem exempelvis under fällbara enheter där du kan “klämma fast dem” lite. Ofta finns det fällbara/justerbara delar i den övre våningen i diskmaskinen.  

Spisknopparna

Det är lätt att glömma bort spisknopparna när man städar, och det är svårt att rengöra dem riktigt ordentligt. Har du en spis där knopparna kan plockas bort kan du faktiskt diska dem i diskmaskinen. Att ha rena spisknoppar kommer underlätta när du lagar mat – du slipper de flottiga vreden som är svåra att ställa in ordentligt. Eftersom knopparna är så pass små behöver de ligga i bestickkorgen. Låt dem sedan lufttorka innan du sätter tillbaka dem på spisen igen.


Smuts och flott hamnar lätt på spisknopparna. 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Mindre än 1 vecka kvar

hallon

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

Mindre än 1 vecka kvar

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.