3 oväntade sockerfällor


Många hälsojuicer är inte så nyttiga som de sägs vara. 

Det pratas mycket om kost och hälsa, det råder utan tvekan en tydlig hälsotrend i samhället. Många anstränger sig för att äta så nyttigt som möjligt och köper särskilda livsmedel och produkter just därför. Däremot har det visat sig att vissa av de populära hälsoprodukterna i själva verket kan vara riktiga sockerfällor. Här är tre av dem!

Mycket av det vi äter för att vara hälsosamma är i själva verket dolda sockerfällor. När vi mumsar i oss kvarg och energibars eller sörplar i oss fruktjuicer kan det i själva verket vara så att vi får i oss mer socker än vi tror.  

Smaksatt kvarg

Som över en natt började kvarg säljas i nästan varje mataffär. Många gjorde snart kvargen till en del av sin dagliga kost, med syftet att äta nyttigt och bra. Kvarg är ett smidigt mellanmål och passar bra även när man är på språng. Naturell kvarg är nyttig, men det kan vara klokt att undvika de smaksatta varianterna. Smaksatt kvarg kan innehålla upp till tio sockerbitar, vilket är lika mycket som ett glas läsk. Smaksätt din naturliga kvarg med färska eller frysta (och tinade) bär – det blir lika nyttigt som gott!  


Smaksätt naturell kvarg eller yoghurt med bär. 

 

Fruktjuice

Numera råder en tydlig “juicetrend”. Vissa juicer är nyttiga, men långt ifrån alla. Saken är den att när frukterna, bären och grönsakerna pressas så avlägsnas de nyttiga fibrerna. Vad blir kvar? Jo, nästan bara socker. En annan sak som är bra att känna till är att juicerna innehåller nästan dubbelt så mycket frukt som vi borde äta per dag. Vill du haka på den rådande juicetrenden, och dricka juicer varje dag, är grönsaksjucier att föredra. De innehåller mycket socker men är bättre än juice gjord på frukt.  

Energikakor/energibars

I kiosker, hälsobutiker och mataffärer säljs det en stor mängd så kallade “energibars”. Det kan vara proteinbars, rawfoodbars och liknande. Många köper dessa med tron om att de är nyttiga mellanmål, men hur nyttiga är de egentligen?  De innehåller oftast en stor mängd socker i form av torkad frukt eller honung. Visste du att en energibar kan innehålla så mycket som 7 sockerbitar? I och med det kan det vara nyttigare att äta ett vanligt “klassiskt” mellanmål. Framförallt är det viktigt att ha en balanserad kost i övrigt.  

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fotmassage med Elektronisk Muskel Stimulering (EMS)

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.