4 fördelar med att cykla


Att cykla är ett härligt sätt att njuta av naturen och årstiderna.

Brukar du cykla? Fortsätt i så fall med det, att cykla är nämligen en väldigt bra motionsform. Inte nog med att cykling ger kondition och uthållighet, det har en rad andra fantastiska fördelar. Här är fyra av fördelarna med att cykla!

Effektiv träningsform

Det är bra att motionera minst 30 minuter varje dag. Det behöver inte vara något avancerat, cykling är fullt tillräckligt och en väldigt bra träningsform. Se till att ”få upp flåset” och bli lite andfådd, då ger träningen effekt.  

En naturupplevelse

Att cykla är mer än ett sätt att ta sig från punkt A till punkt B, och mer än bara en motionsform. Det är även ett sätt att komma ut i friska luften och uppleva naturen och årstiderna. Jämfört med promenader hinner du ta dig längre sträckor på samma tid, du hinner alltså se mer av den omgivande naturen. Det är en fantastisk frihetskänsla att cykla fram och känna vinden i ansiktet!   
 

Det kan vara socialt

Du behöver inte bara cykla på egen hand. Att ge sig ut på cykeltur med en vän är väldigt trevligt och socialt. Packa med en god matsäck och ge dig ut på tur! Vill du kan du även söka reda på en förening eller ett cykelsällskap där du bor, för att motionera tillsammans.  

Du sparar pengar

Genom att använda cykeln som färdmedel sparar du buss- eller bensinpengar, samtidigt som du får motionen och naturupplevelsen på köpet. Dessutom ger denna vardagsmotion dig tid över till annat, eftersom du inte behöver motionera när du kommer hem. Som om inte det var nog så blir du piggare och gladare av regelbundna cykelturer. Det kan ju knappast bli bättre än så!   

 
Ge dig ut på upptäcktsfärd!

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.