4 hälsofördelar med lök

 

Vitlök, gul lök och många andra sorters lök är väldigt ingredienser i köket hos många. Många kulturer använder sig mer eller mindre av lök i varenda recept. Förutom att löken ger mycket och god smak till maten har den dessutom en hel del hälsofördelar. Nedan kan du läsa om 4 supereffekter löken har.

 

1. Bra bakterier

Vi vill ofta inte tänka på bakterier, det är ju de som gör dig sjuk. Det är en vanlig missuppfattning, många bakterier är faktiskt bra för oss. Lök innehåller bland annat prebiotika som är väldigt bra för vår tarmflora.

 

2. Hjärtat

Det har gjorts många studier på vilken effekt lök har på blodet i kroppen. Det som har visat sig är att om du äter lök frekvent är att du minskar risken för blodproppar betydligt.

 

3. Blodsocker

Forskningen kring löks effekt på blodsockret är fortfarande ganska tunn och behöver mer kött på benen. Det som forskarna spekulerar kring och som också visat sig i en del studier är att de svavelhaltiga ämnena som finns i lök får insulinet att gå upp, vilket ökar blodsockret.

 

4. Cancer

Även den här studien är väldigt ny och har inte heller tillräckligt med evidens för att man ska dra några slutgiltiga konklusioner men forskare på Guelphs universitet i Kanada har undersökt rödlökens effekter på cancerceller. Det de har sett är att mängden quercetin och antocyanin i lök faktiskt kan döda cancerceller. Givetvis kan man inte bota cancer med endast lök men nu forskas det kring huruvida man bör lägga till lök i medicin mot cancer. Trots att det inte finns något säkert bevis än kanske det inte är dumt att äta en extra lök i förebyggande syfte!


 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.