4 ställen du troligtvis förbiser när du städar

Att städa är ju inte direkt den roligaste vardagssysslan och man kan nog ofta komma på något mycket trevligare att hitta på. Tyvärr är ju städandet ett måste om man vill ha en fräsch och hygienisk omgivning kring sig.

Det ska dammas, torkas, dammsugas m.m. men det finns ofta några områden hemma som de flesta glömmer bort när man kör veckostädningen. I den här artikeln kan du läsa om 4 ställen du kan försöka komma ihåg lite extra nästa städning!

 

Ovanpå frys/kyl-skåpet

Som du säkert vet så samlas damm väldigt lätt högt upp där det enklast lägger sig efter att ha svischat runt i luften. Ovanpå kylskåpet kan man ibland hitta tjocka lager med damm hos de som ofta glömmer bort att städa där.

 

Ovanpå tavelramar

Den lilla kanten på tavelramarna är enkla att glömma bort när man håller på att damma. Har du många tavlor så kommer det vara väldigt mycket damm tillsammans och det varken är eller ser speciellt fräscht ut.

 

Under överskåpen i köket

Har du skåp precis bredvid fläkten och spisen i köket? Många svenska hem har det och även om man har en välfungerande fläkt plockar den tyvärr inte upp allt flott och fett från spisen. Under överskåpen bildas det stela och gulbruna fläckar från oljan och om man inte ser till att torka där emelleanåt kan det till och med se äckligt ut.

 

Gardiner

Gardiner är en del av hemmet vi väldigt sällan städar eller tvättar överhuvudtaget. Ofta byter vi gardiner ganska ofta beroende på säsong och humör men speciellt om man har långa gardiner som når ner till marken kan det vara värt att i alla fall dammsuga gardinerna emellanåt. Använd den lilla borstmunstycket som följer med dammsugaren för att dammsuga gardiner utan att de skrynklar sig. 

 

Om du nästan aldrig byter gardiner rekommenderar vi att du tvättar dem några gånger per år, även om det är jobbigt att behöva stryka dem sen.

 

 

 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Mat & Dryck

Knivset med 6 delar med non-stickbeläggning.

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.