5 faktabaserade tips för dig som vill gå ner i vikt

De som lider av övervikt vet hur svårt det är att tappa de överflödiga kilona. Det är dock inte omöjligt och även om man inte har de bästa förutsättningarna finns det möjlighet för nästan alla att nå sina mål.

 

OBS: Endast de som lider av övervikt bör försöka gå ner i vikt!

 

I slutändan handlar viktnedgång alltid om kalorier, gör man av med mer än man stoppar i sig kommer man att gå ner i vikt. Även om det här är enkelt i teorin kan det vara väldigt besvärligt att faktiskt genomlida vecka efter vecka på kaloriunderskott. Det finns inga magiska lösningar, däremot finns det några knep som kan hjälpa till på vägen.

Här nedan hittar du 5 knep som förhoppningsvis kan hjälpa dig gå ner i vikt.

 

Drick vatten

Att dricka vatten kan öka metabolismen med upp till 30% under 1-1,5 timme efter intag, vilket hjälper dig att bränna några extra kalorier.

Om du har problem med att du äter för mycket udner dina måltider har det visart sig att de som dricker vatten innan en måltid äter måttligare portioner.

 

Tugga långsammare

Mindful eating är en typ av mindfulness och handlar om att man ska ta sin tid när man äter, tugga långsamt och verkligen njuta av maten. Det tar hela 20 minuter för hjärnan att registrera mättnadskänslor och har man då kastat i sig maten på bara några minuter är det stor risk att man överäter.

 

Drick kaffe (svart)

När man försöker gå ner i vikt är det lätt att man tappar energi, kaffe kan hjälpa dig med den där extra kicken som gör att du orkar fram till nästa måltid. Koffein har även visat sig öka förbränningen, även om det är marginellt.

 

Skippa mat med mycket socker

Socker innehåller som bekant mycket kalorier men det är inte den främsta anledningen till att man bör undvika socker. När man äter socker skjuter blodsockernivåerna i höjden men går dessutom ner väldigt snabbt vilket leder till att du känner dig hungrig och sötsugen. Försök istället att äta långsamma kolhydrater som pasta eller potatis.

 

Banta inte – ät hälsosamt

Det här är den sista men absolut viktigaste punkten. En ordentlig bantningskur gör kanske att du går ner snabbt i vikt men det blir också otroligt svårt att bibehålla den nya vikten. Att ställa om sina levnadsvanor och sin livsstil är en svårare process men är ett både sundare och mer hållbart alternativ.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Accessoarer

Viking Footwear ger dig 20% rabatt

Viking Footwear

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.