5 saker du kan göra för att förbättra din sömn

Att sova gott är otroligt viktigt eftersom det sätter prägel på hela dagen. Studier visar gång på gång hur viktigt sömn är för vår allmänna hälsa och det är därför nyttigt att lägga lite extra fokus på att förbättra sin sömn.

Även om du lyckas sova dig genom hela natten betyder inte det att du sover bra och blir maximalt utvilad. I den här artikeln har vi samlar lite knep för dig som sover oroligt.

Drick inte kaffe på kvällen

Egentligen är inte kaffe problemet utan koffeinet. Koffeinet gör att du håller dig pigg och således sover oroligt. Desto äldre du blir desto svårare är det för kroppen att bränna bort koffeinet och du blir därför påverkad av det längre. Försök att skippa kvällskoppen (koffeinfritt kaffe går dock bra) och du kommer högst troligt att sova bättre!

 

Drick kamomillté

Nu när du har slutat med kvällskaffet så kan du istället dricka en kopp té med kamomill. Även om kamomills effekter på trötthet är diskuterade så kan vi nog vara överens om att det absolut inte försämrar sömnen.

 

Ät mer magnesium

Många vet faktiskt inte att det finns en koppling mellan magnesiumbrist och orolig sömn. Genom att öka magnesiumintaget kan din sömnkvalitet öka drastiskt!

 

Lägg undan telefonen 3 timmar innan läggdags

Ljuset från skärmen håller hjärnan vaken längre än du stirrar in i det. Försök att lägga undna telefonen 3 timmar innan du går och lägger dig.

 

Investera i en bra säng

Om du ligger skönt eller obekvämt för en otrolig skillnad. Gå och prata med en expert och berätta om dina sömnvanor så hjälper de dig att plocka fram en säng som är anpassad efter dina behov.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.