5 smarta grejer du kan göra med aluminiumfolie

 

 

Aluminiumfolie kanske inte är den roligaste produkten du har hemma i lådorna. Det är perfekt att använda när du grillar eller på gratängen i ugnen, men visste du att det finns fler användningsområden där folie är perfekt att använda? Till exempel till att putsa silver. I den här artikeln får du lära dig det och några till smart tricks med folie!

 

1. Putsa silver

Tidigare har vi skrivit en artikel om hur du kan rengöra silver med ketchup, det kan du läsa mer om här. Vill du putsa upp ditt silver fungerar folier alldeles utmärkt. Täck insidan av en skål eller en hink med folie, se till att den blanka sidan är uppåt. Lägg i dina smycken och fyll skålen med 3,5 liter vatten och 50 gram bakpulver. Låt smyckena ligga i lösningen i 15 minuter. Foliet har nu dragit åt sig det fula lagret som täckt dina smycken och de är fina och blanka igen.

 

2. Skrubba grillen

För att skrubba gallret på grillen brukar man använda en stålborste. Aluminiumfolie fungerar absolut lika bra, om inte bättre. Knögla ihop några bitar folie till en boll och skrubba på gallret, du kommer se att alla avlagringar lossnar på ett kick.

 

3. Baka

När du bakar en kaka eller en tårta vill man helst inte att kanterna ska bli för bruna och övergjorda medan mitten blir perfekt. Linda in kanterna i folie så kommer du att se hur kanterna blir färdiga i samma takt som resten av kakan.

 

4. Fågelskrämma

Att fixa med trädgården och kanske odla goda frukter och bär är en trevlig hobby. När man har lagt flera timmar där är det tråkigt att behöva se sitt land bli förstört av att massa fåglar är där och äter. Häng upp några ark med blänkande folie på träden eller växterna så ska du se att fåglarna håller sig undan.

 

5. Stryka

Att stryka kläder är en syssla man gärna blir klar med snabbt. Genom att lägga folie under skyddet på strykbrädan reflekteras värmen underifrån och skyndar på processen.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Bästa sättet att snoppa jordgubbarna

Tips & Trix

Bli av med flugor – slipp matförgiftning och sov gott!

Tips & Trix

Rengör silvret utan att behöva putsa

Relaterade rabatter

Boende

Slipp fuktskador i ditt hem!

Villa Relining

Resor

Minst 15% rabatt på din nästa resa

Booking.com

Nöje

10% på keramikblommor!

Keramikblomma

Ekonomi

Teckna Nya Seniorlånet och få gratis administrativa avgifter

Bluestep Bank

Boende

10 % rabatt på kvalitativa köksredskap

Kitchentime

Tidningar

Premiärerbjudande – få Aftonbladet direkt hem i brevlådan!

Aftonbladet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

VitaePro är ditt kosttillskott för muskler och leder.

Hela 9 av 10 uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. Som medlem hos Seniordeal får du just nu
50% rabatt på VitaePro + TVÅ gåvor på köpet!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.