5 smarta grejer du kan göra med aluminiumfolie

 

 

Aluminiumfolie kanske inte är den roligaste produkten du har hemma i lådorna. Det är perfekt att använda när du grillar eller på gratängen i ugnen, men visste du att det finns fler användningsområden där folie är perfekt att använda? Till exempel till att putsa silver. I den här artikeln får du lära dig det och några till smart tricks med folie!

 

1. Putsa silver

Tidigare har vi skrivit en artikel om hur du kan rengöra silver med ketchup, det kan du läsa mer om här. Vill du putsa upp ditt silver fungerar folier alldeles utmärkt. Täck insidan av en skål eller en hink med folie, se till att den blanka sidan är uppåt. Lägg i dina smycken och fyll skålen med 3,5 liter vatten och 50 gram bakpulver. Låt smyckena ligga i lösningen i 15 minuter. Foliet har nu dragit åt sig det fula lagret som täckt dina smycken och de är fina och blanka igen.

 

2. Skrubba grillen

För att skrubba gallret på grillen brukar man använda en stålborste. Aluminiumfolie fungerar absolut lika bra, om inte bättre. Knögla ihop några bitar folie till en boll och skrubba på gallret, du kommer se att alla avlagringar lossnar på ett kick.

 

3. Baka

När du bakar en kaka eller en tårta vill man helst inte att kanterna ska bli för bruna och övergjorda medan mitten blir perfekt. Linda in kanterna i folie så kommer du att se hur kanterna blir färdiga i samma takt som resten av kakan.

 

4. Fågelskrämma

Att fixa med trädgården och kanske odla goda frukter och bär är en trevlig hobby. När man har lagt flera timmar där är det tråkigt att behöva se sitt land bli förstört av att massa fåglar är där och äter. Häng upp några ark med blänkande folie på träden eller växterna så ska du se att fåglarna håller sig undan.

 

5. Stryka

Att stryka kläder är en syssla man gärna blir klar med snabbt. Genom att lägga folie under skyddet på strykbrädan reflekteras värmen underifrån och skyndar på processen.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Ny!

hallon

Boende

Teckna förmånligt elavtal hos Storuman Energi!

Storuman Energi

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.