5 smarta tips när du städar badrummet

 

 

Badrummet är nog bland de absolut tråkigaste områdena att städa, tyvärr är det också det rummet som kanske oftast måste städas. När man städar badrummet blir det ofta mycker gnuggande och kämpande med jobbiga fläckar och sånt som inte går bort. I den här artikeln kan du läsa om 5 smarta tricks som underlättar din badrumsstädning.

 

 

1. Ta bort hårspray från väggarna

Använder du hårspray? Då vet du att långt ifrån all hårspray hamnar där det ska, nämligen på huvudet. Mycket blåser iväg och hamnar på allt från spegeln till väggarna och golvet. Intorkad håspray får du enkelt bort genom att torka med en blandning av schampoo och vatten.

 

2. Inga streck på speglarna

Man kan nästan bli förbannad av att tvätta speglarna i badrummet. Oavsett hur mycket man håller på verkar det ändå bli långa streck kvar efteråt. Hemligheten ligger först och främst i att du bör damma av spegeln först med till exempel en dammvippa. Därefter kan du använda din vanliga spegel/glasrengöring och torka rent med en mikrofibertrasa. Det kommer inte att finnas ett enda streck kvar efter!

 

3. Förebygg imma på speglarna

Förra veckan publicerade vi en artikel som förebygger kalkavlagringar på duschväggarna, den kan du läsa här. I den här punkten vill vi istället tipsa om hur du kan förebygga imma på speglarna när du duschar. Tillsätt en liten klick med rakgel när du putsar speglarna och du kommer se att de inte immar igen när du duschar.

 

4. Lös upp stopp i avloppet

I toaletten kan det sitta fast någonting i röret utan att det blir tvärstopp som det brukar bli i vasken. Ser du att vattnet rör sig lite långsammare och stiger något när du spolar kan du ta hjälp av helt vanligt diskmedel. Häll en ganska generös mängd diskmedel i din toa och låt det sjunka till botten. Därefter häller du på varmt vatten (inte kokande eftersom att det kan förstöra porslinet) och låter det stå i cirka 20-30 minuter. Därefter är det bara spola och blockeringen i avloppet kommer att vara som bortblåst.

 

5. Tvätta ditt duschdraperi

Att bara skölja av duschdraperiet räcker faktiskt inte för att hålla det rent. Några gånger per år bör man faktiskt köra det i tvättmaskinen. Lägg draperiet mellan två handdukar, de kommer att skrubba mot draperiet så att det blir extra rent. Tvätta inte över 40 grader och lägg aldrig (!) i draperiet i torktumlaren eftersom att det kan smälta.

 

 

Har du kalkavlagringar på dushmunstycket? Hur du enkelt får bort dem skrev vi om här.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.