5 smarta trick att få ditt hem att dofta himmelskt

 

Du kanske har glömt att tagit ut räkskalen från gårdagens middag, råkat bränna en panna på spisen eller någonting annat som gör att ditt hus har en odör som du inte är helt nöjd med? I den här artikeln kan du läsa om några enkla lösningar för att ditt hus ska dofta gott och välkomnande igen!

 

Vädra

Ja det krävs kanske ingen Sherlock Holmes för att komma underfund med att frisk luft kan bota instängd lukt hemma. Det är dock inte alla som tänker på hur mycket skillnad det faktiskt kan göra att öppna fönstret (helst en på varje sida så det blir korsdrag). Det finns risk att det blir lite kallt men att få luften att cirkulera bara några minuter kan räcka gott och väl!

 

Damma, dammsug och tvätta

Antagligen det tråkigaste knepet för att ditt hem ska lukta bättre. Det är faktiskt så att damm luktar, dessutom blir det sämre luft om du har det dammigt hemma. Börja med att damma och dammsuga, kanske till och med damma av mattorna. När du ändå håller på att storstäda så se till att tvätta alla filtar, kuddöverdrag m.m. Att göra rent alla smågrejer kommer göra stora skillnader för helheten.

 

Koka upp lite härliga kryddor och örter

Om allt är rent och fint hemma kan du koka upp lite härliga örter. Det kan vara citron, kanel, nejlikor, lavendel, mynta eller vad du än föredrar för doft hemma. Koka bara upp en kastrull med vatten och ha i dina råvaror. När det blivit lite mjukt så ställer du kastrullen åt sidan och låter det ligga där och dofta ur sig. Kom ihåg att inte ha fläkten på i köket, den här gången vill du ju faktiskt att matoset sprider sig.

 

Placera ut doftljus strategiskt

Att ha doftljus utspridda i huset kommer självklart att bidra till en god lukt. Ett tips som många kanske inte tänker på är att textilier drar till sig lukter. Stoppa ett doftljus (utan att tända det) i garderoben där du förvarar sängkläder till exempel och tyget kommer att dra åt sig de goda lukterna.

 

Baka en god kaka

Det här är det absolut godaste tipset i listan. Vi vet väl alla hur det är att komma in någonstans där det doftar nybakat, oavsett om det är en kaka eller ett gott bröd. Nu kanske man inte primärt bakar för att det ska dofta gott hemma, men det är ju en bra bieffekt.


 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Därför ska du spraya ättika runt fönsterna i vår

Boende

Tvätta INTE trallen med högtryck

Boende

Tvättnötter; ett alternativ till tvättmedel?

Relaterade rabatter

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Boende

Seniorerbjudande på 100 % förnybar el till ett schysst pris

Skellefteå Kraft

Boende

12% seniorrabatt hos Cervera

Cervera

Boende

Slipp onödigt dyra elräkningar – 50% på installationspaketet

Easyserv

Boende

Mobilt brandlarm för endast 99kr/ månad

Tryggsam

Bil

20% rabatt hos Diodhuset

Diodhuset

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.