6 hälsofördelar med honung

 

Oavsett om du penslar det på köttet, har det i té eller bara i helt vanlig yoghurt tycker många att honung är väldigt gott. Förutom att det smakar ljuvligt är honung faktiskt väldigt bra för både din hälsa och som skönhetsprodukt.

 

1. Energi

När man känner att energin dippar lite under vardagen tar många i Sverige en kaffe. Eftersom att man inte borde dricka för många koppar kaffe per dag kan man ersätta en eller två av dem med en liten sked honung. Det naturliga sockret i honung ger dig en riktig energiboost och en studie som gjordes på cyklister visade faktiskt att de som åt honung innan ett lopp gick i mål tidigare än de som inte hade ätit honung.

 

2. Allergier

Lider du av hösnuva? Många som är allergiska mot pollen påstår att en matsked honung per dag hjälper de väldigt mycket under vår- och sommarsäsongen. Det är dock viktigt att du äter honung från en lokal bifarm eftersom att den honungen innehåller din lokala flora, alltså den pollen du blir utsatt för.

 

3. Ökar ditt immunförsvar

Honung innehåller massvis med antioxidanter som är bra för ditt immunförsvar.

 

4. Återfuktare

Vill du ha en perfekt återfuktare för din hud så är honung någonting för dig. Honung är så bra att många företag faktiskt stoppar honung i sina ansiktsmasker. Vill du göra en egen ansiktsmask kan du blanda två matskedar honung och två teskedar gurkmeja i en skål och sen applicera på ansiktet.

 

5. Minska rodnad och irritation

Honung innehåller flera ämnen som är antibakteriella och antiinflammatoriska. Därför kan det användas effektivt mot till exempel acne, utslag eller eksem.

 

6. Skinande hår

Honung är en grym återfutkare för din hud men det gäller även håret. Om du gör en hårmask av honung kommer ditt hår bli mjukt och skinande. Blanda 85% honung och 15% olivolja och lägg i håret. Sätt på en badmöss och låt det sitta i cirka 30 minuter innan du tvättar det som vanligt.

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Accessoarer

Viking Footwear ger dig 20% rabatt

Viking Footwear

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.