8 helt normala saker som USAs president inte får göra

Det finns många fördelar med att vara USAs president. Man brukar kallas den mäktigaste mannen i världen, får ett eget flygplan och en stor villa att bo i. Men det finns en hel del saker vi andra tar för givet som presidenten absolut inte får göra.

Vill presidenten ringa en kompis eller gå på bio? Glöm det. Här nedanför kan du läsa några helt vanliga saker som presidenten absolut inte får göra.

 

Äta på restaurang

Nu har ju presidenten i och för sig en egen kock men om han/hon skulle vara sugen på att gå på restaurang så är inte det helt enkelt. Secret service måste bli informerade långt i förväg så att de kan kontrollera säkerheten och det finns dessutom ”mat-smakare” som testar all mat innan presidenten äter det för att se om det är giftigt.

 

Gå på bio

Presidenten får absolut inte gå på bio. Istället köper man in filmerna och visar direkt i vita husets egen biosalong.

 

Köra bil

Presidenten blir faktiskt av med sitt körkort och får inte köra bil under hela sitt presidentskap. Bilen som presidenten åker i ska alltid köras av en extremt tränad secret service-agent i en skottsäker bil.

Ringa en kompis

Ska presidenten ringa en vän måste det göras på en privat linje. Secret service måste alltså underrättas i förväg om presidenten vill ringa någon.

 

Gå på sina barns uppvisningar och matcher

En sak som många tidigare presidenter ansett som det värsta med att vara president är att de inte längre får gå på sina barn eller barnbarns sportevenemang, dansuppvisningar m.m. Barnen behöver t.o.m. så mycket säkerhet i skolan att de i många fall får hemundervisning under perioden deras pappa är president.

 

Blocka någon på facebook

Presidenten får absolut inte blocka någon på facebook eftersom att det i så fall bryter grundlagen om yttrandefrihet.

 

Öppna fönstret

Varken hemma, på kontoret eller i bilen får presidenten under några som helst omständigheter öppna fönstret eftersom att det är en säkerhetsrisk.

 

Städa kontoret

Alla brev och papper måste kontrolleras av personalen innan det slängs. Presidenten får därför inte städa sitt kontor själv.

Nöje
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Nöje

10% rabatt på upplevelser från Live it!

Live it

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.