8 oväntade användningsområden för handsprit


Vanlig alkogel, handsprit, kan användas till mycket. 

Handsprit används just på händerna för att skydda från bakterier. Har du tänkt på att handsprit kan ha många andra användningsområden? Med en vanlig flaska handsprit tillhands är du redo att lösa många olika vardagssituationer – utan krångel. Ha gärna en liten flaska både här och där, läs vidare för att ta reda på varför!  

 

Mobiltelefonen

De flesta av oss har en mobiltelefon som vi använder väldigt ofta. Vi använder den när vi är förkydla och när vi är bland andra som kanske nyser och hostar. De bakterier vi har på händerna hamnar oundvikligen på våra mobiltelefoner, vilket ju inte alls är särskilt märkligt. Som tur är finns det en oväntad men väldigt smart lösning på det problemet – handspriten! För att inte riskera att det kommer in fukt i mobilen är det smartast att använda handspritservetter (desinficerande servetter). Annars kan du även fukta en näsduk eller en bit hushållspapper med handsprit och gnugga av mobilen. Kom ihåg att även gnugga av dina hörlurar eller handsfree!  

Nycklarna

Är det något vi använder ofta så är det våra nycklar. Dels nycklarna till ytterdörren, men även bilnyckeln. Vi använder dem när vi har varit ute bland mycket folk, innan vi hunnit tvätta av händerna hemma. Man ska självklart inte dra sig för att möta människor och vara i stora folksamlingar, men det kan kännas bra att tvätta av nycklarna emellanåt. Använd gärna handspritservetter (desinficerande servetter). Det går även bra att fukta en näsduk eller en bit hushållspapper med handsprit för att sedan gnugga av nycklarna.  

 

Fjärrkontrollerna

Många har ett antal olika fjärrkontroller hemma. Det är lätt att glömma bort, men en  fjärrkontroll är något av det smutsigaste i ett hem. Fräscha upp fjärrkontrollerna när du städar hemma med hjälp av handspritservetter eller en näsduk eller en bit hushållspapper fuktad med handsprit.  

 

Tangentbordet och datormusen

De tekniska prylarna i våra hem används ofta flitigt, däribland datormus och tangentbord. Se till att torka av dessa ytor med jämna mellanrum, så att bakterier och smuts inte får möjlighet att gro. Använd handspritservetter eller en näsduk eller en bit hushållspapper fuktad med handsprit. Du kommer garanterat märka skillnad!  

 

Strömbrytarna

Hur ofta brukar du rengöra strömbrytarna i ditt hem? Vi trycker på lysknapparna varje dag, ofta utan att tänka på att torka av dem. Ta lite handsprit på hushållspapper och torka av, du kan självklart även använda färdiga handspritservetter.  

Dörrhandtagen

Precis som med strömbrytarna i våra hem så använder vi dörrhandtagen otroligt ofta. Ytterdörren använder vi när vi kommer hem, innan vi hunnit tvätta händerna med tvål och vatten. Handtaget på badrumsdörren använder vi förstås i samband med att vi varit på toaletten. Dessa två dörrhandtag kan vara de som allra mest behöver en rengöring, men det är klokt att göra rent alla dörrhandtag emellanåt. Ta på lite handsprit på hushållspapper och torka av, eller använd färdiga handspritservetter.  

Kranarna

Kranarna i kök och badrum används många gånger dagligen. Dessutom använder vi just kranarna i badrummen direkt efter toalettbesök. När vi stänger av kranen kan vi få tillbaka bakterier på händerna, som hamnade där när vi satte på kranen. Det är självklart inte så att man ska vara rädd för precis allt som kan vara en bakteriegömma, men visst är det klokt att rengöra med jämna mellanrum. Ett smart tips är att alltid ha en pump med handsprit på badrummet. Då är det enkelt och smidigt att fukta en bit papper och torka av kranen några gånger i veckan. Detsamma gäller även dörrhandtaget på badrumsdörren.  

Diskhon

I diskhon huserar mängder med bakterier, utan att vi ser dem. Om du vill hålla köket och diskhon fräsch mellan städtillfällena så kan det vara smart att torka ur diskhon med hushållspapper fuktat med handsprit några gånger i veckan. Det är enkelt men ger otroligt bra resultat!


Handsprit är effektiv mot bakterier på kranen och i diskhon. 

 

 

 
Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.