Färskpressad juice är vanligt i Sverige men kanske framförallt till frukost. I Mexico och större delen av centralamerika serveras färskpressad juice med lite tillsatt vatten och socker ofta istället för läsk eller saft.
Vi kanske associerar juice med apelsin men egentligen kan vilken frukt som helst användas och det bästa är att anpassa sig efter de frukter som är bäst för tillfället. Just nu i början på mars är mangon otroligt god och saftig.
Att göra en agua fresca är löjligt enkelt, dock behöver du en mixer och en sil för att det ska bli så bra som möjligt. Själva receptet hittar du här nedan.
Du behöver
1 liter valfri frukt (går väldigt bra att blanda frukter)
0,7 liter vatten
1-2 matskedar socker (beroende på hur söt frukten är och hur söt du vill ha drycken)
1 färskpressad lime
Så här gör du
Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en fin puré
Häll allting genom en sil ner i valfri behållare.
Klart!
Lätt va? Få saker är både så enkla och så goda! Förslagsvis dricker du juicen direkt men om du vill förbereda drycken klarar den sig i hela 72 timmar i kylskåpet, se bara till att du rör runt lite innan den serveras eftersom att vätskorna kan separera.