Agua fresca – Färsk fruktdryck

Färskpressad juice är vanligt i Sverige men kanske framförallt till frukost. I Mexico och större delen av centralamerika serveras färskpressad juice med lite tillsatt vatten och socker ofta istället för läsk eller saft.

Vi kanske associerar juice med apelsin men egentligen kan vilken frukt som helst användas och det bästa är att anpassa sig efter de frukter som är bäst för tillfället. Just nu i början på mars är mangon otroligt god och saftig.

 

Att göra en agua fresca är löjligt enkelt, dock behöver du en mixer och en sil för att det ska bli så bra som möjligt. Själva receptet hittar du här nedan.

 

Du behöver

1 liter valfri frukt (går väldigt bra att blanda frukter)

0,7 liter vatten

1-2 matskedar socker (beroende på hur söt frukten är och hur söt du vill ha drycken)

1 färskpressad lime

 

Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en fin puré

Häll allting genom en sil ner i valfri behållare.

Klart!

 

Lätt va? Få saker är både så enkla och så goda! Förslagsvis dricker du juicen direkt men om du vill förbereda drycken klarar den sig i hela 72 timmar i kylskåpet, se bara till att du rör runt lite innan den serveras eftersom att vätskorna kan separera.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Tidningar

Just nu: SvD Komplett Helg – 10 kr per helg, spara 92%!

Ny!

SVD

Hotell

Upp till 20% rabatt på utvalda paket under hela våren!

Ny!

Kosta Boda

Hälsa

Nästa generations raksystem för män – Endast 39 kr!

Ny!

EFI

Boende

Måla om huset? Få 10% rabatt på fasadfärg

Ny!

Proffsmagasinet

Tidningar

Är vi värda din tid?

Ny!

Epoch Times

Hotell

Åhus Seaside – 20% rabatt på vårt paket Seaside spa!

Ny!

Åhus Seaside

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.