Agua fresca – Färsk fruktdryck

Färskpressad juice är vanligt i Sverige men kanske framförallt till frukost. I Mexico och större delen av centralamerika serveras färskpressad juice med lite tillsatt vatten och socker ofta istället för läsk eller saft.

Vi kanske associerar juice med apelsin men egentligen kan vilken frukt som helst användas och det bästa är att anpassa sig efter de frukter som är bäst för tillfället. Just nu i början på mars är mangon otroligt god och saftig.

 

Att göra en agua fresca är löjligt enkelt, dock behöver du en mixer och en sil för att det ska bli så bra som möjligt. Själva receptet hittar du här nedan.

 

Du behöver

1 liter valfri frukt (går väldigt bra att blanda frukter)

0,7 liter vatten

1-2 matskedar socker (beroende på hur söt frukten är och hur söt du vill ha drycken)

1 färskpressad lime

 

Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en fin puré

Häll allting genom en sil ner i valfri behållare.

Klart!

 

Lätt va? Få saker är både så enkla och så goda! Förslagsvis dricker du juicen direkt men om du vill förbereda drycken klarar den sig i hela 72 timmar i kylskåpet, se bara till att du rör runt lite innan den serveras eftersom att vätskorna kan separera.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.