Appguiden

 

 

Nu förtiden känns det som att det finns appar för allt. Oavsett om du ska parkera, betala räkningar eller lyssna på musik så behöver du först ladda ner en app. Även om det känns irriterande att hela tiden behöva ha en app nedladdad så finns det faktiskt appar som du på riktigt kan ha nytta av.

 

Eftersom att det finns tusentals och åter tusentals appar kan det vara svårt att hitta dem som faktiskt kan vara bra och nyttiga. I den här artikelserien kommer vi att presentera ”veckans app” och den här veckan kommer vi att köra en liten specialare där vi ger dig flera tips på smarta appar!

 

Runkeeper

Runkeeper är en perfekt app för dig som tycker om att promenera, hajka eller löpträna. Appen spårar dina steg och använder sig av GPS för att se hur långt du har sprungit och på vilken tid. 

Om du har hörlurar på dig kommer appen att berätta för dig när du når varje kilometer och hur lång tid du har tagit. Genom att spara tiderna i appen kan du själv följa din utveckling och du kan dessutom sätta upp mål och delmål i din träning. 

 

Sleep cycle alarm clock

Den här appen är till för dig som alltid tycks vakna på fel sida. Sömnen går i vågor under natten och vi sover olika djupt hela tiden. När man är i djupsömn och alarmet ringer så känner man sig väldigt groggy, trött och grinig när man vaknar.

Sleep cycle appen registrerar hur djupt du sover och ser till att väcka dig när du är i den lätta delen av sömncykeln. Med den här appen kommer du alltid vakna på rätt sida.

 

Lumosity

Förutom kost och motion har forskning visat att man kan förskjuta och förebygga demened såsom Alzheimers om man regelbundet ”tränar hjärnan”. Hjärngymnastik är exakt det som appen Lumosity är till för. 

Appen är framtagen av forskare inom neurovetenskap och hjälper dig att bygga upp ditt minne och koncentrationsförmåga.

 

Vattenpass

Kanske inte riktigt lika avancerad som de tidigare apparna men definitivt en superbra app när du bygger eller sätter upp bokhyllor hemma. Istället för att springa runt och leta efter ditt vanliga vattenpass kan du enkelt ta fram appen och placera din telefon utefter den plana ytan som du vill mäta.

 

Nöje
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Nöje

David Beckham tappar hakan när han får se sin staty

Nöje

Hans hemmagjorda instrument är helt otroligt

Nöje

Den här trummisen har en otrolig talang!

Relaterade rabatter

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Nöje

6% rabatt på garn- & hobbyartiklar

Rito.se

Nöje

Första månaden gratis!

Abundo

Dejting

3 dagar gratis fullständigt medlemskap

50plusmatch

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

100 % förnybar el från Skellefteå Kraft

Genom vårt seniorerbjudande får du just nu 100 % förnybar el till ett schyst pris.

Du får:
– Rörligt elpris med 3,75 öre rabatt på elpriset i 3 år.
– Ingen månadsavgift i 12 månader.
– Förnybar el från norrländsk vind- och vattenkraft.

Se ditt elpris och teckna avtal enkelt – klart på några minuter.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.