Är du ofta trött? Det här kan vara anledningen.

Det är väldigt många som går runt och känner sig väldigt trötta hela dagarna. I vissa fall kan det bero på en sjukdom men i de allra flesta fallen beror det helt enkelt bara på dåliga vanor.

 

I den här artikeln kan du läsa om några dåliga vanor som kan vara anledningen till att du ofta känner dig trött.

 

Du tränar för lite

Att skippa träning för att ha mer energi är faktiskt kontraproduktivt. Regelbunden träning kommer tillföra näring och syre till din kropp samtidigt som det ökar din metabolism och uthållighet. Om du börjar träna regelbundet så kommer du snart känna att du får mer energi!

 

Du dricker för lite vatten

Det räcker med att tappa 2% av vattnet i din kropp för att du ska känna dig tröttare. Om du inte dricker tillräckligt med vatten reduceras vätskenivån i blodet och gör blodet tjockare. Hjärtat kommer alltså inte kunna pumpa runt ditt blod lika effektivt och därför tillförs inte lika mycket syre till din kropp.

 

Du hoppar över frukost

Ett gammalt talesätt påstår att frukosten är dagens viktigaste mål. Om det stämmer eller inte går att diskutera men när du sover bränner kroppen all mat du åt dagen innan. På morgonen är du tömd på energi och behöver äta för att kroppen ska orka med dagen.

 

Du använder din telefon innan du somnar

Det starka ljuset från en skärm dämpar melatoninproduktionen, hormonet som hjälper dig att sova. Hur pass känslig man är varierar från person till person men rekommendationerna är man försöker hålla sig från skärmen minst en timme innan läggdags.

 

Du äter onyttig mat

Snabbmat och onyttig mat som är fylld av socker och snabba kolhydrater får ditt blodsocker att slå i taket, för att sedan droppa ner under vad det var innan du åt. Nyttig mat som brunt ris, sötpotatis och kyckling får ditt blodsocker att ligga stabilt under hela dagen.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.