Är frusna grönsaker bättre än färska?

Frusna grönsaker är ett perfekt komplement till färska grönsaker eftersom att man kan ha dem i frysen utan att vara rädd för att de ska ruttna och behöva slängas. I vissa fall är det t.o.m. mer näring i frusna grönsaker än i färska.

När man fryser grönsaker förväller man dem för att öka hållbarheten. Tyvärr kan den processen försämra näringsvärdet. Dock försämras näringen väldigt marginellt men vissa vitaminer är klart känsliga än andra till exempel folat eller vitamin c.

När man tillverkar frusna grönsaker skördar man dem när de mår som bäst, alltså när de är perfekt mogna. Färska grönsaker skördar man dock tidigare och sedan får de mogna under transporten istället. När frukt och grönt får mogna under transport så har de inte hunnit utveckla alla vitaminer och näringsämnen som de hade gjort om de skördats när de var mogna. I det fallet är det betydligt nyttigare med frusna grönsaker.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Så här får du avokado att mogna snabbt

Mat & Dryck

Därför ska du lägga jordgubbarna i saltvatten

Mat & Dryck

Kyl en dryck på bara 2 minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Tusentals magasin på ett ställe

Om du gillar tidningar kommer du att älska Readly! Med ett utbud av dagstidningar samt magasin från allt inom sport och motor till vetenskap, resor och inredning finns det något som passar alla.

Just nu får du läsa 6 veckor gratis, därefter 99 kr / månaden – Ingen bindningstid