Är frusna grönsaker bättre än färska?

Frusna grönsaker är ett perfekt komplement till färska grönsaker eftersom att man kan ha dem i frysen utan att vara rädd för att de ska ruttna och behöva slängas. I vissa fall är det t.o.m. mer näring i frusna grönsaker än i färska.

När man fryser grönsaker förväller man dem för att öka hållbarheten. Tyvärr kan den processen försämra näringsvärdet. Dock försämras näringen väldigt marginellt men vissa vitaminer är klart känsligare än andra, till exempel folat och vitamin c.

När man tillverkar frusna grönsaker skördar man dem när de mår som bäst, alltså när de är perfekt mogna. Färska grönsaker skördar man dock tidigare och sedan får de mogna under transporten istället. När frukt och grönt får mogna under transport så har de inte hunnit utveckla alla vitaminer och näringsämnen som de hade gjort om de skördats när de var mogna. I det fallet är det betydligt nyttigare med frusna grönsaker.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hindra fisken från att fastna i grillgallret

Mat & Dryck

Därför ska du salta din frukt

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Varsågod! 2 månader läsning!

Missa inte mängder av sommarinspiration och ny spännande läsning i Readly!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.