Att tänka på när du köper vitvaror

Att köpa helt nya vitvaror är en tråkig utgift men tyvärr också något som vi måste göra ibland. Det finns några saker som man bör tänka lite extra på när man uppdaterar sina vitvaror. Det kan du läsa i den här artikeln.

Ibland kan vissa vitvaror kosta lite mer men till exempel dra mindre energi, då kan det vara smart att kanske lägga lite mer pengar men spara pengar på elen.

 

Hitta massvis med nedsatta varor hos Hemmy.se. Vitvaror och annan elektronik till otroligt bra pris.

 

Kylskåp

– Det första du bör kolla är vilka mått på kylskåp du behöver. Det hade förstås varit väldigt smidigt om alla kylskåp hade samma mått men så är det tyvärr inte. Kolla därför hur stor plats du har så att allt ser snyggt ut när det väl är på plats.

– Kylskåp kan också dra ganska mycket el, kolla därför energimärkningen. Det kan vara värt att lägga några extra hundra kronor om du kan spara in det på elen sen.

– Kylskåp har blivit ganska likt märkeskläder och det är inte alltid så att det dyraste kylskåpet faktiskt är det bästa. Jämför alla funktioner mellan flera olika modeller och märken.

 

Diskmaskin

– När du köper diskmaskin är det för det första viktigt att du låter en fackman utföra installationen. Det kan bli riktigt dyrt om du råkar orsaka en vattenskada och det täcks sällan på försäkringen.

– Precis som med kylskåpet drar diskmaskinen mycket el så det kan vara bra att du köper en som är snålare i drift.

– Det flesta har faktiskt ingen aning om att man får information om buller i produktbeskrivningen. En diskmaskin som inte låter så mycket kan spara en hel del huvudvärk.

 

Hitta vitvaror till nedsatta priser hos Hemmy.

 

Tvättmaskin/torktumlare

– Bestäm dig om du vill ha en separat torktumlare. Om du har ont om utrymme finns det tvättmaskinen som samtidigt har inbyggd torktumlare.

– Vatten- och elförbrukning skiljer sig ganska mycket även här så det är värt att kolla på.

 

Spis

– Induktion har blivit vanligare med åren och det finns idag väldigt billiga varianter. Fördelen är att plattan blir varm/kall väldigt snabbt. Nackdelen är att stekpannor och kastruller måste passa till induktion vilket kan bli en extra kostnad.

– Hur många kilowatt spisen klarar av är också viktigt om du ska laga mycket mat. På många billigare versioner kan du inte använda alla plattor samtidigt på högsta värmen.

 

Behöver du nya vitvaror? Hos Hemmy hittar du alltid vitvaror till nedsatt pris! 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Byt sköljmedlet till ättika

Boende

Därför ska du hälla mjöl i diskhon

Boende

Därför ska du hälla diskmedel i toaletten

Relaterade rabatter

Boende

Lägg pengar på livets goda och inte på elen – teckna vårt elavtal för seniorer

fortum

Boende

10 % rabatt på hela sortimentet.

Mattkoncept

Boende

15% rabatt på ett köp

Homeroom

Boende

10% rabatt på inredning och design

Confident Living

Boende

6% rabatt på hela sortimentet

Buildor

Boende

10% rabatt på inredning

Nordic Nest

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Få din mat hemlevererad med foodora!

Med rabattkoden: SENIOR får du 70 kr i rabatt på din första beställning. Du slår in koden i kassan. Koden är giltig t.o.m 31 januari 2021 och minsta ordervärde 120 kr.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.