Att tänka på när du köper vitvaror

Att köpa helt nya vitvaror är en tråkig utgift men tyvärr också något som vi måste göra ibland. Det finns några saker som man bör tänka lite extra på när man uppdaterar sina vitvaror. Det kan du läsa i den här artikeln.

Ibland kan vissa vitvaror kosta lite mer men till exempel dra mindre energi, då kan det vara smart att kanske lägga lite mer pengar men spara pengar på elen.

 

Just nu får du 50% rabatt* på nya köksluckor till ditt kök från HärjedalsKök. Ta del av kampanjen genom att boka ett kostnadsfritt hembesök innan 15/9 2022.

 

Kylskåp

– Det första du bör kolla är vilka mått på kylskåp du behöver. Det hade förstås varit väldigt smidigt om alla kylskåp hade samma mått men så är det tyvärr inte. Kolla därför hur stor plats du har så att allt ser snyggt ut när det väl är på plats.

– Kylskåp kan också dra ganska mycket el, kolla därför energimärkningen. Det kan vara värt att lägga några extra hundra kronor om du kan spara in det på elen sen.

– Kylskåp har blivit ganska likt märkeskläder och det är inte alltid så att det dyraste kylskåpet faktiskt är det bästa. Jämför alla funktioner mellan flera olika modeller och märken.

 

Diskmaskin

– När du köper diskmaskin är det för det första viktigt att du låter en fackman utföra installationen. Det kan bli riktigt dyrt om du råkar orsaka en vattenskada och det täcks sällan på försäkringen.

– Precis som med kylskåpet drar diskmaskinen mycket el så det kan vara bra att du köper en som är snålare i drift.

– Det flesta har faktiskt ingen aning om att man får information om buller i produktbeskrivningen. En diskmaskin som inte låter så mycket kan spara en hel del huvudvärk.

 

Just nu får du 50% rabatt* på nya köksluckor till ditt kök från HärjedalsKök. Ta del av kampanjen genom att boka ett kostnadsfritt hembesök innan 15/9 2022.

 

Tvättmaskin/torktumlare

– Bestäm dig om du vill ha en separat torktumlare. Om du har ont om utrymme finns det tvättmaskinen som samtidigt har inbyggd torktumlare.

– Vatten- och elförbrukning skiljer sig ganska mycket även här så det är värt att kolla på.

 

Spis

– Induktion har blivit vanligare med åren och det finns idag väldigt billiga varianter. Fördelen är att plattan blir varm/kall väldigt snabbt. Nackdelen är att stekpannor och kastruller måste passa till induktion vilket kan bli en extra kostnad.

– Hur många kilowatt spisen klarar av är också viktigt om du ska laga mycket mat. På många billigare versioner kan du inte använda alla plattor samtidigt på högsta värmen.

 

Just nu får du 50% rabatt* på nya köksluckor till ditt kök från HärjedalsKök. Ta del av kampanjen genom att boka ett kostnadsfritt hembesök innan 15/9 2022.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy

Relaterade rabatter

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.