Bästa sättet att tina kött

För ett par veckor sedan skrev vi en artikel om att man inte bör tina kött i kylskåpet. Men vad är då egentligen bästa sättet att tina kött på?

 

Anledningen till att man inte bör tina kött i kylskåpet är att cellerna i köttet går sönder och vätskan som finns där inne läcker ut. Det gör att köttet blir torrt och tråkigt.

 

Rinnande vatten

Egentligen är det bästa sättet, ur ett gastronomiskt perspektiv, att tina under rinnande vatten för att köttet ska bli tinat så snabbt som möjligt utan att ”tillagas”. Vi ska dock inte slösa vatten så att ha köttet under en rinnande kran är inte att rekommendera.

 

I stället kan man fylla en balja eller bunke med vatten och tina köttet där i. Det är dock viktigt att man byter ut vattnet emellanåt så att det inte blir för kallt och ger precis samma effekt som kylskåpet.

 

Aluminiumplåt

Har man inte tid till att byta vattnet hela tiden är det absolut bästa sättet att tina kött i en helt vanlig aluminiumplåt eller på en bricka av aluminium.

Aluminium leder nämligen värme på ett otroligt sätt och när man tinar kött på det så hämtar det värme från omgivningen för att köttet ska hamna i rumstemperatur.

 

 

Kom ihåg att stoppa köttet i kylskåpet när det väl är tinat. Det är snart rötmånad!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Ny!

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.