Bästa sättet att veta om ditt kött är färdigt

Att steka eller grilla stora köttbitar utan en termometer och få det resultatet man vill ha kan vara lite problematiskt oavsett om man vill ha sitt kött well done eller medium rare.

 

Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep och allt du behöver är din egen hand.

Om du håller din handflata utsträckt och trycker med ett finger på muskeln under tummen, så känner du hur köttbiten känns när den är rå. Genom att trycka ihop olika fingrar kan du veta hur köttet känns vid olika temperaturer när du trycker på muskeln under tummen. Här nedan kan du se en bild som illustrerar hur du ska göra för att känna när köttet är rare, medium rare, medium och well done.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Livsstil

Grillförkläde i stadig organisk bomull

Mat & Dryck

Grillgaller- Burar för enkel grillning

Livsstil

Exklusiv picnickorg för 2

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.