Bästa sättet att veta om ditt kött är färdigt

Att steka eller grilla stora köttbitar utan en termometer och få det resultatet man vill ha kan vara lite problematiskt oavsett om man vill ha sitt kött well done eller medium rare.

 

Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep och allt du behöver är din egen hand.

Om du håller din handflata utsträckt och trycker med ett finger på muskeln under tummen, så känner du hur köttbiten känns när den är rå. Genom att trycka ihop olika fingrar kan du veta hur köttet känns vid olika temperaturer när du trycker på muskeln under tummen. Här nedan kan du se en bild som illustrerar hur du ska göra för att känna när köttet är rare, medium rare, medium och well done.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.