Bästa sättet att veta om ditt kött är färdigt

Att steka eller grilla stora köttbitar utan en termometer och få det resultatet man vill ha kan vara lite problematiskt oavsett om man vill ha sitt kött well done eller medium rare.

 

Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep och allt du behöver är din egen hand.

Om du håller din handflata utsträckt och trycker med ett finger på muskeln under tummen, så känner du hur köttbiten känns när den är rå. Genom att trycka ihop olika fingrar kan du veta hur köttet känns vid olika temperaturer när du trycker på muskeln under tummen. Här nedan kan du se en bild som illustrerar hur du ska göra för att känna när köttet är rare, medium rare, medium och well done.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.