Bästa sättet att veta om ditt kött är färdigt

Att steka eller grilla stora köttbitar utan en termometer och få det resultatet man vill ha kan vara lite problematiskt oavsett om man vill ha sitt kött well done eller medium rare.

 

Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep och allt du behöver är din egen hand.

Om du håller din handflata utsträckt och trycker med ett finger på muskeln under tummen, så känner du hur köttbiten känns när den är rå. Genom att trycka ihop olika fingrar kan du veta hur köttet känns vid olika temperaturer när du trycker på muskeln under tummen. Här nedan kan du se en bild som illustrerar hur du ska göra för att känna när köttet är rare, medium rare, medium och well done.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Ny!

hallon

Boende

Teckna förmånligt elavtal hos Storuman Energi!

Storuman Energi

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.