Billigare renovering – vi tipsar

Tips för att få till billigare renovering. Tips för att få till billigare renovering.

Oavsett om du planerar på att bygga om huset från grunden eller om det rör sig om att göra om ett enskilt rum finns det pengar att spara när du renoverar. Läs igenom våra tips och låt dig inspireras på hur du själv lättare håller budget för ditt bygge.

 

Utför så mycket som möjligt av arbetet själv

Att göra en insats själv kan spara mycket i slutändan. Beroende på hur händig en är med byggande kan mer eller mindre arbeten utföras i egen regi. Duktig på att snickra? Då behöver du nog inte ta in någon som monterar köket. För den som har tummen mitt i handen finns det ändå mindre sysslor som en kan utföra. För- och efterarbete bestående av att exempelvis riva väggen som ska ner under ombyggnationen, forsla bort byggmaterial eller städa undan kan du göra själv och spara in på timpenningen.

Ta hjälp utifrån

Innan det är dags att hyra in byggjobbare för att utföra arbete kan det vara värt att höra med vänner och familj. Någon kanske är en fena på det här med att tapetsera? Eller har erfarenhet av att måla tak? Ta hjälp, men glöm inte att betala tillbaka i form av att själv ställa upp när de behöver något.

Fynda på nätet

Felköp och problem med retur eller någon som helt enkelt köpt mer än de behöver kan spara dig pengar. Leta på nätet efter överblivet byggmaterial, kakel, armatur, inredning eller annat smått och gott. Även när du räknar med eventuell kostnad för transport eller upphämtning kan du spara dig en rejäl peng.

Verktyg

Vad har du? Vad behöver du? Gör en inventering och passa på att köpa på dig det du behöver när det är som billigast; under kampanjer eller utförsäljning. Dyrare verktyg som bara används vid enstaka tillfällen kan du fördelaktigen hyra. Kanske finns det personer i din närhet som har en extra såg, borr eller extra tvingar du kan långa.

Byggmaterial och kvalitet

Tänk igenom vad du vill lägga pengar på och spendera dem rätt. Vissa produkter, exempelvis spackel skiljer sig inte hemskt mycket mellan hög- och lågprismärken. För andra produkter märks det betydligt mer; billig färg har ofta sämre täckning och kräver fler strykningar för att nå samma resultat som dyrare färg.

Gör upp en budget

Innan du börjar med renoveringen: gör upp en budget och bestäm prisklass. Lite efterforskningar i den typ av tapet, färgval eller andra typer av installationer som önskas bestämmer kostnaden. Se också till att ha en buffert för oförutsedda kostnader som gör att det inte blir totalt kaos när elen behöver dras om eller du glömde räkna med priset för fog till kökskaklet.

Ekonomi
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Enkla knep för att spara pengar

Ekonomi

6 misstag i köket som gör din plånbok platt

Ekonomi

Nya förslaget: Inför skatt på kött

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

Mindre än 1 vecka kvar

ESET

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.