Billigare renovering – vi tipsar

Tips för att få till billigare renovering. Tips för att få till billigare renovering.

Oavsett om du planerar på att bygga om huset från grunden eller om det rör sig om att göra om ett enskilt rum finns det pengar att spara när du renoverar. Läs igenom våra tips och låt dig inspireras på hur du själv lättare håller budget för ditt bygge.

 

Utför så mycket som möjligt av arbetet själv

Att göra en insats själv kan spara mycket i slutändan. Beroende på hur händig en är med byggande kan mer eller mindre arbeten utföras i egen regi. Duktig på att snickra? Då behöver du nog inte ta in någon som monterar köket. För den som har tummen mitt i handen finns det ändå mindre sysslor som en kan utföra. För- och efterarbete bestående av att exempelvis riva väggen som ska ner under ombyggnationen, forsla bort byggmaterial eller städa undan kan du göra själv och spara in på timpenningen.

Ta hjälp utifrån

Innan det är dags att hyra in byggjobbare för att utföra arbete kan det vara värt att höra med vänner och familj. Någon kanske är en fena på det här med att tapetsera? Eller har erfarenhet av att måla tak? Ta hjälp, men glöm inte att betala tillbaka i form av att själv ställa upp när de behöver något.

Fynda på nätet

Felköp och problem med retur eller någon som helt enkelt köpt mer än de behöver kan spara dig pengar. Leta på nätet efter överblivet byggmaterial, kakel, armatur, inredning eller annat smått och gott. Även när du räknar med eventuell kostnad för transport eller upphämtning kan du spara dig en rejäl peng.

Verktyg

Vad har du? Vad behöver du? Gör en inventering och passa på att köpa på dig det du behöver när det är som billigast; under kampanjer eller utförsäljning. Dyrare verktyg som bara används vid enstaka tillfällen kan du fördelaktigen hyra. Kanske finns det personer i din närhet som har en extra såg, borr eller extra tvingar du kan långa.

Byggmaterial och kvalitet

Tänk igenom vad du vill lägga pengar på och spendera dem rätt. Vissa produkter, exempelvis spackel skiljer sig inte hemskt mycket mellan hög- och lågprismärken. För andra produkter märks det betydligt mer; billig färg har ofta sämre täckning och kräver fler strykningar för att nå samma resultat som dyrare färg.

Gör upp en budget

Innan du börjar med renoveringen: gör upp en budget och bestäm prisklass. Lite efterforskningar i den typ av tapet, färgval eller andra typer av installationer som önskas bestämmer kostnaden. Se också till att ha en buffert för oförutsedda kostnader som gör att det inte blir totalt kaos när elen behöver dras om eller du glömde räkna med priset för fog till kökskaklet.

Ekonomi
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Enkla knep för att spara pengar

Ekonomi

6 misstag i köket som gör din plånbok platt

Ekonomi

Nya förslaget: Inför skatt på kött

Relaterade rabatter

Tidningar

Passa på! Gratis tillgång till Di Digitalt i 1 mån (värde 399 kr)

Ny!

Dagens industri

Tidningar

EXKLUSIVT medlemserbjudande! Få 12 nr av Land + boken ”Upptäck Sverige” för endast 198 kr (Spara 420 kr).

Ny!

Land

Teknik

15% rabatt på hela sortimentet

Ny!

Safekid

Mode & Livsstil

Superdeal på shoppingvagn i högsta kvalité!

Käpprätt

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

Mindre än 1 vecka kvar

IQoro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Seniorrabatt hos hallon i 4 månader!

Slipp onödigt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor. Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader (därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.