Bjud på spännande kräftor

Njut av spännande kräftor. Foto: Stockphotosecrets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillhör du dem som ser fram emot den årliga kräftpremiären?  Så varför inte prova dessa spännande  recept  och bjud in dina nära och kära på ett  annorlunda kräftkalas. Vi lovar att du inte kommer bli besviken!

LÄS MER: Städa effektivt med bakpulver

 

Vi i Sverige är relativt ensamma om att avnjuta kräftorna kalla och kokta i dill. I en annan del av världen nämligen den Amerikanska Södern uppskattar man kräftor lika mycket som vi gör, men tillagar dem på ett helt annat sätt. Grunden i de flesta rätter från den Amerikanska Södern är en härlig cajunkryddblandning och självklart kan du anpassa ingredienserna efter eget tycke och smak

 

Så här gör du din alldeles egna cajunkryddblandning

  • 5 msk paprikapulver
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk torkad oregano 
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk torkad timjan
  • ½ msk svartpeppar
  • ½ msk vitpeppar

 

Gör så här

Stöt alla kryddorna i  en mortel och blanda ordentligt. Vill du använda blandingen till andra rätter så går det jättebra att spara dem i en burk med tättslutande lock.

 

Kräftor från Louisiana

  • 900 g kräftstjärtar
  • 100 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 grön eller röd paprika
  • 4 selleristjälkar
  • 3 salladslökar
  • 5 dl vatten
  • 1 msk majsenamjöj
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 1 msk cajun kryddblandning
  • en liten nypa salt efter tycke och smak
  • nymalens svartpepper
  • 1 tsk torkad eller färsk timjan
  • 1 tsk torkad eller färsk oregano
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 lagerblad

 

Så här gör du

Smörj in de skalade kräftstjärtarna med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Hacka lök, selleri, sallandslök och paprika i små bitar. Smält smöret och stek lök, paprika och selleri tills de blir mjukna, det brukar ta ungefär fem minuter. Lägg i en klick smör och 3/4 av vattnet. Tillsätt din cajunkryddblandning, timjan, oregano och lagerblad. Koka upp och låt det småputtra i 15 minuer. Nu är det dags att lägga i kräftstjärtarna. Blanda ut majsenamjölet i vattnet som du har kvar och red av grytan. Avsluta med att lägga i salladslök och persilja och låt allt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Rätten serveras med fördel till kokt ris.

 

Tips

Testa även receptet ovan med räkor eller kyckling.Viktigt att du inte låter räkorna koka för då blir de sega, så tillsätt dem allra sist. Dela och förstek kycklingen i småbitar innan de hamnar i grytan.

 

Lycka till!

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
3 månader hos hallon!​

Du som medlem hos Seniordeal kan nu skaffa Hallons mobilabonnemang 55+ 3GB för endast 8 kr/mån i 3 månader.


Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott! (Därefter 89 kr/ mån). 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.