Bli av med flugor – slipp matförgiftning och sov gott!

Häromdagen hade jag riktigt svårt att sova. Inte för att jag var stressad, orolig eller hade druckit kaffe alldeles för sent på kvällen utan jag hade en objuden gäst hemma som när den inte satte sig på mig surrade otrevligt kring öronen.

Det slutade såklart med att jag var uppe och sprang klockan 03:00 med en ihoprullad tidning med ett enda uppdrag, döda den j*veln.

Det behöver dock inte vara så svårt, efter lite research har jag nu sovit som en stock de senaste dagarna utan att bli väckt av irriterande flugor.

 

Skadedjur

Ofta när vi skriver en artikel om att bli av med insekter är det många som kommenterar att de är bra för ekosystemet osv. Det stämmer visserligen även om flugor men för oss människor räknas flugor som ett skadedjur och kan bära med sig sjukdomar som salmonella och E-coli.

 

Visste du till exempel att flugor är den vanligaste orsaken till matförgiftning på uteserveringar? Tänk på det innan du förbannar kocken nästa gång!

 

Förökar sig otroligt snabbt

En fluga kan lägga upp till 500 ägg som blir till larver inom en dag och flughonor är dessutom bara mottagliga för befruktning inom 36 timmar efter att de kläcks. Det är alltså väldigt lätt att de där enstaka flugorna hemma blir till en hel släkt inom bara någon vecka och därför behöver man ta tag i problemet på en gång.

 

För att slippa flugproblemet finns det dels saker du kan göra i förebyggande syfte för att undvika att du får in många flugor hemma och dels saker du kan göra för att bli av med ett existerande flugproblem.

 

Förebygg flugor hemma

Att man får in flugor hemma går inte att undvika, de trivs ju varmare det är och i regel har vi det varmare inomhus än utomhus i Sverige, speciellt på nätterna. Det finns dock några knep som gör att de kanske väljer någon annans hem istället för ditt.

 

Töm soporna och städa undan matrester

Låt inte soporna ligga hemma och surna utan gå ut med de så ofta du kan. Detsamma gäller vid matlagning, städa helst innan du äter. Torka alla bänkar, diska all disk och ställ in resterna i kylen (så fort maten kallnat lite).

 

Övervattna inte blommorna

Vattna blommorna måttligt, flugor älskar nämligen den fuktiga miljön som bildas när man vattnar blommorna för mycket. Givetvis måste du fortsätta vattna blommorna för att de ska överleva men om du har tillgång till en uteplats eller balkong kan du ställa ut blommorna under en period tills du får bukt med flugproblemet.

 

Bli av med flugor

Har du redan ett flugproblem? Då kan de här knepen hjälpa!

 

Bygg en flugfälla

Blanda 2 delar ättika/vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel i en kopp eller skål. Ställ flugfällan i köket eller där du har mest problem med flugor.

 

Häng upp klisterremsor

Det kanske inte är den finaste inredningsdetaljen men det fungerar otroligt bra mot flugor. Häng upp klisterremsorna runt omkring i huset, flugorna dras till den och när remsan är full är det bara byta till en ny!

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.