Bli av med unken lukt i köket

Köket är ett av de rummen där vi spenderar mest vaken tid och dessutom handskas med mycket matvaror som tenderar att bli dåliga efter en period. Det är alltså inte så konstigt att det kan lukta lite unket i köket, problemet är att det kan vara svårt att lokalisera källan.

Ibland behöver det inte ens vara matrester i sig som luktar utan det kan vara något helt annat som varit i kontakt med dem. I den här artikeln kan du läsa några tips på åtgärder du kan göra om du känner en unken lukt utan att riktigt veta vart det kommer ifrån.

 

Citron

En tänkbar källa till lukten är såklart sopkorgen. Oavsett hur mycket påsar man har emellan kommer tunnan börja lukta till slut. Det du kan göra är att dela en citron i mindre delar och dra de på insidan av sopkorgen (efter att du har diskat den såklart).

 

Byt svamp

Det här är en väldigt vanlig källa till dålig lukt i köket. Även om man inte har hunnit slita ut svampen än så kan man ha råkat glömt den blöt eller glömt skölja av den när det fortfarande finns matrester på den. 

När du har använt din svamp ska du skölja den i kallt vatten, vrida ur den och lägga den där den får torka.

 

Små bitar mat

Även små bitar mat blir dålig till slut och du vet vad de säger, många bäckar små. Kolla i skafferiet, bakom grönsakshyllan, runt golvsocklarna och i diskmaskinen om det har fastnat mindre matrester. De kan definitivt vara källan till lukten.

 

Bakpulver

Visste du att bakpulver är perfekt att ha i kylskåpet? Stoppa en liten skål med bakpulver i kylen och all lukt kommer att neutraliseras. Kom ihåg att byta bakpulvret var tredje månad!

 

Ring en rörmokare

Har du en riktigt dålig och äcklig lukt i köket som du inte har någon aning om vart den kommer ifrån? Det kan vara något som sitter fast i ditt avlopp. Som sista utväg kan du ringa en rörmokare och be honom att köra en rensning.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.