Bör man rengöra disktrasan i mikrovågsugnen?

Disktrasan är bland det snuskigaste man har hemma och helst ska man byta ut den en gång i veckan. Man behöver dock inte slänga disktrasan och ta en ny varje gång, det är nämligen inte speciellt miljövänligt, utan man kan rengöra den istället.

Om man googlar hittar man flera källor på att mikrovågsugnen är ett bra ställe att rengöra disktrasan då det påstås att det blir så varmt att bakterierna dör.

 

Rengöring i mikron

Trots att många påstår att disktrasan blir ren i mikrovågsugnen så avråder experter från att testa. Även om det finns en chans att disktrasan blir ren blir mikrovågsugnen oftast inte tillräckligt varm för att döda de bakterier som finns på disktrasan.

 

Så förutom att du inte kommer ha en ren disktrasa kommer du dessutom ha fullt med bakterier i mikron som riskerar att sätta sig på din mat. Det är helt inte värt att chansa.

 

Koka eller tvätta

Det finns två sätt som är oslagbara när det kommer till att rengöra trasan. Antingen kokar du trasan i några minuter tillsammans med tvättmedel, diskmedel eller bakpulver eller så tvättar du den helt enkelt i tvättmaskinen på minst 60 grader.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.