Bota din torra hud

Under vinterhalvåret gör klimatet att väldigt många får torr hud och därför behöver ta hand om den lite extra. I huden har vi naturliga ämnen som bevarar fukten men pga den torra luften kan det vara så att vi inte har tillräckligt mycket av de ämnena kvar.

Torr hud kan också bero på att fetthinnan vi har över huden har tunnats ut vilket resulterar i att fukten dunstar bort mycket lättare. Om du har problem med torr hud har vi på Seniordeal skrivit en lista på saker du kan tänka på för att motverka torr hud.

Skrubba

Att skrubba huden är någonting du ör göra minst två gånger i veckan. Det kommer att avlägsna alla döda hudceller från kroppen som orsakar de torra fläckarna.

En ordentlig duschtvål

De flesta sorters duschtvål innehåller parfym och andra ämnen som får din hud att torka ut. Nästa gång du köper duschtvål borde du läsa ingredienserna noga så att du inte köper något som torkar ut huden.

Smörj in dig med hudkräm

Precis som med tvålen ska du försöka att inte använda en kräm med mycket parfym i. Även om det luktar gott så finns risken att det torkar ut din hud ännu mer. 

Försök att smörja in dig så snabbt som möjlig efter duschen, det kommer hjälpa huden att bevara fukten så länge som möjligt.

Köp produkter som passar din hudtyp

Bara för att din hud är torr betyder inte det att du ska köpa produkter för torr hud. Ta reda på vilken hudtyp du har i vanliga fall och köp produkter som matchar. 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.