Bröstsmärtor – det här kan det bero på

Har du ont eller ett hårt tryck i bröstet? Det är helt logiskt att du känner dig orolig över det då flera av våra viktigaste organ sitter innanför bröstkorgen. Många drar slutsatsen att det är någonting fel på hjärtat men smärtor i bröstkorgen kan ha flera olika anledningar. 

Om du är osäker på varför du har ont i bröstet ska du såklart söka hjälp hos läkare, men listan nedan kan ge dig en liten idé om vad felet kan vara.

 

Stress

Spänningar i bröstkorgen och problem att andas kan bero på stress. Eftersom att du antagligen stressar över att du har ont i bröstet så kommer du känna ännu mer smärta. Försök att ta reda på varför du är stressad och arbeta därifrån, försvinner inte smärtan kan du uppsöka professionell hjälp.

 

Muskler och revben

Känner du en stickande smärta i bröstet? Det kan bero på att brosket och musklerna är irriterade. Du kan också ha någonting som heter Tietzes syndrom. Det är dock en väldigt ovanlig sjukdom som orsakar smärta i brosket som sitter mellan revbenen och bröstbenet.

 

Lungor

Om det gör extra ont när du drar stora andetag kan det vara dina lungor som är problemet. Om du har återkommande värkar i lungorna bör du uppsöka läkare.

 

Hjärta

Att du får smärtor i hjärtat behöver inte alltid vara farligt. Det kan vara så att hjärtat inte får tillräckligt med syre och det kan uppkomma efter att du har ätit en stor måltid, tränat eller stressat. Försök att lägga dig ned och vila en liten stund, om smärtan inte försvinner bör du uppsöka läkare.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.