Bästa tipsen för lyckad campingsemester

Oavsett om du är en inbiten campingfantast eller en nybörjare på området så finns det en hel del att tänka på för att få en riktigt lyckad och bra campingsemester. Med bra planering kan just den här semestern bli en av de allra bästa.

För många innebär camping frihet. Att packa med sig det allra nödvändigaste och leva enkelt ett tag. Oavsett om det handlar om husbil, husvagn eller tält så är det nog just känslan av frihet och lugn som lockar de flesta. Att snabbt och enkelt kunna förflytta sig och slå sig ner där det är vackert och bra – det är en härlig känsla. Dock går det att leva lyxigt på många campingplatser i landet. Det finns verkligen något för alla.

 


Var vill du dricka morgonkaffet när du är på semester?

Planera mera

Det är lätt att tänka att camping inte kräver alls mycket planering och research, att det bara är att “dra iväg” och låta det hända. Det stämmer inte, även om det visserligen kan bli bra på det viset också. Se till att söka på nätet efter information och läsa alla informations- och turistbroschyrer du kommer över. Fråga vänner och bekanta om de har tips och vad deras upplevelser av olika campingplatser är. Kanske har någon ett riktigt bra tips eller en varning för ett ställe du bör undvika?

Titta på kartor och planera sträckor och körtid. Glöm inte att själva körningen tar tid, ofta längre tid än planerat. Ett riktigt bra tips är att skriva en lista över vad ni vill uppleva på campingsemestern. Vill ni njuta på en femstjärnig camping där allt finns att tillgå? Vill ni bo helt avskilt utan andra omkring, så att upplevelsen av naturen och lugnet blir starkare? Är det viktigt att kunna ta sig till kulturella evenemang i en stad på kvällarna? Oavsett vad ni vill uppleva så är kärnan till en lyckad semester alltid bra research och en genomtänkt plan.

 


Det går att få det lika fint som hemma. 

Skaffa campingkort

Alla campingplatser som är anslutna till campingorganisationen SCR kräver att ni har campingkort; Camping Key Europe. Kortet kostar bara ungefär 150 kronor och gäller i ett år inom Sverige. Du kan köpa det på plats på campingen i förväg på Camping.se

 


Kom nära naturen genom att bo i tält. 

Anpassa efter budget

Att åka på campingsemester är inte samma sak som för tjugo eller trettio år sedan, åtminstone behöver det inte vara det. Nästan varje campingplats har många bekvämligheter som besökarna kan ta del av. Om du bor i husvagn eller husbil kan du, beroende på budget, leva lika bekvämt och bra som i en lägenhet. Standarden är hög. All denna bekvämlighet och höga standard kommer dock med en stor prislapp, att campa kan vara minst lika dyrt som att åka på chartersemester.

Fundera igenom vad semestern får kosta och se till att inte spendera allt, det är bra att ha en liten buffert om något oväntat skulle dyka upp. Dessutom kommer ni förmodligen vilja hitta på roliga saker under semestern, det brukar ofta kunna kosta mer än man tänker innan. Med plånboken i åtanke så kan det vara klokt att inte avfärda tältet som ett alternativ. Att tälta innebär färre kostnader och betydligt större frihet och flexibilitet. Med ett tält kan ni ta er ut i naturen på ett helt annat sätt, samtidigt som ni kan bo på de fina campingplatserna om ni vill.

 


Har du en fyrfota vän som vill följa med? Ta reda på vad som gäller på den plats du vill campa på, se så att husdjur får vara med.    

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Boende

Mygglampa Effektiv

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.