Därför finns det inga flugor på Disneyworld

Disney world är ett ställe som känns hämtat ur fantasin och många, både vuxna och barn, drömmer om att en gång få åka till den otroligt stora nöjesparken. Om du skulle hamna där någon gång, kolla om du hittar några flugor eller myggor. Troligtvis inte då Disney World har gjort allt de kan för att hålla de borta.

Disney world togs faktiskt fram av Walt Disney själv på 1960-talet. När Walt dog var parken fortfarande under konstruktion och den öppnade inte förrän 1972. Walt Disney själv fick alltså inte se sitt eget mästerverk.

 

Genomtänkt för en optimal upplevelse

På Disney world har man tänkt på allt för att ge sina 52 miljoner besökare varje år (!!) en oförglömlig upplevelse. Till exempel adderar de dofter av bl.a. vanilj och kanel i olika delar av parken och de som jobbar på Disney World har egna ”hemliga” gångar för att besökare inte ska se de utan sina kostymer.

 

Varmt klimat

I Florida, där parken ligger, är klimatet väldigt fuktigt och väldigt varmt. Det borde alltså svärma av flugor på dagarna. Precis som de andra fiffiga lösningarna har Disney faktiskt själva sett till att det inte finns några flugor där.

 

Vatten i rörelse och vitlök

För att lösa flugproblemet tog Disney in en expert på ämnet, nämligen William Potter som bland annat var involverad i att hålla flugor borta från panamakanalen. Det är genom hans arbete som parken idag är helt flug-fri.

Hans första strategi var prevention, alltså hindra att det tillkom fler flugor till parken. Han påpekade att flugor främst lägger ägg i vatten, därför finns det idag inga pooler, dammar eller andra områden av stillastående vatten i Disney World. Om du har varit där har du säkert sett vattenfall, stömmar eller andra typer av vatten men de ser hela tiden till att vattnet är i rörelse så att flugor inte kan lägga sina ägg i det.

Den andra strategin var att hålla befintliga flugor borta, det gör man effektivast med vitlök. Med en specialgjord vitlöksspray sprutar idag anställda runt området för att bli av med flugor. Vitlöken är dock så svag att vi människor inte märker av den utan endast flugorna känner lukten, vilket de hatar.

Nöje
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Nöje

10% rabatt på upplevelser från Live it!

Live it

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.