Därför ska du salta din frukt

När man säger åt någon att hälla lite salt på sin frukt tittar de ofta på en som om man inte vore riktigt klok. Man vill väl inte att frukten ska smaka salt? Det intressanta är att frukten faktiskt blir sötare med lite salt på!

Det låter förstås lite paradoxalt men faktum är att salt kan förhöja smakerna på frukt och faktiskt få den att smaka sötare. Salt neutraliserar nämligen det sura i frukten vilket i sin tur förhöjer sötman. Givetvis måste du använda dig av en måttlig mängd salt.

Det fungerar dock inte riktigt likadant på alla frukter, den behöver innehålla en viss mängd syra för att tricket ska fungera. Här nedan kan du läsa en lista på frukter som smakar helt underbart med lite salt på:

Ananas

Avokado

Grapefrukt (speciellt denna)

Persika

Tomat

Jordgubbar

Melon

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Ny!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.