Därför ska du salta din frukt

När man säger åt någon att hälla lite salt på sin frukt tittar de ofta på en som om man inte vore riktigt klok. Man vill väl inte att frukten ska smaka salt? Det intressanta är att frukten faktiskt blir sötare med lite salt på!

Det låter förstås lite paradoxalt men faktum är att salt kan förhöja smakerna på frukt och faktiskt få den att smaka sötare. Salt neutraliserar nämligen det sura i frukten vilket i sin tur förhöjer sötman. Givetvis måste du använda dig av en måttlig mängd salt.

Det fungerar dock inte riktigt likadant på alla frukter, den behöver innehålla en viss mängd syra för att tricket ska fungera. Här nedan kan du läsa en lista på frukter som smakar helt underbart med lite salt på:

Ananas

Avokado

Grapefrukt (speciellt denna)

Persika

Tomat

Jordgubbar

Melon

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Öppna grillkolen på rätt sätt!

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Koka alltid potatis med skalet på

Relaterade rabatter

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR
Nyhet! Bäst prisade italienska rödvinet på flaska, från populära Casteloro – 59 kr! (alkoholinformation)

Casteloro Vino Rosso är ett mycket smakrikt vin med en inbjudande doft av mogna plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Smaken som är generöst fruktig leder över till ett harmoniskt avslut