Därför ska du salta din frukt

När man säger åt någon att hälla lite salt på sin frukt tittar de ofta på en som om man inte vore riktigt klok. Man vill väl inte att frukten ska smaka salt? Det intressanta är att frukten faktiskt blir sötare med lite salt på!

Det låter förstås lite paradoxalt men faktum är att salt kan förhöja smakerna på frukt och faktiskt få den att smaka sötare. Salt neutraliserar nämligen det sura i frukten vilket i sin tur förhöjer sötman. Givetvis måste du använda dig av en måttlig mängd salt.

Det fungerar dock inte riktigt likadant på alla frukter, den behöver innehålla en viss mängd syra för att tricket ska fungera. Här nedan kan du läsa en lista på frukter som smakar helt underbart med lite salt på:

Ananas

Avokado

Grapefrukt (speciellt denna)

Persika

Tomat

Jordgubbar

Melon

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.